Bloggere ble truet med millionssøksmål etter å ha blogget om «helsesjokolade»

Servicenettverk la ut bilde og «Mortens» kontaktinfo på sine nettsider.

KRITISK TIL SUPERSJOKOLADE: Bloggeren Gunnar Tjomlid skrev i går om hvordan en annen blogger ble truet av Sjokoservice Norge etter å ha skrevet negativt om sjokoladen Xocai.
KRITISK TIL SUPERSJOKOLADE: Bloggeren Gunnar Tjomlid skrev i går om hvordan en annen blogger ble truet av Sjokoservice Norge etter å ha skrevet negativt om sjokoladen Xocai. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To bloggere mener de har blitt truet og sjikanert av selskapet Sjokoservice Norge etter å ha skrevet kritiske blogginnlegg om sjokoladen Xocai som reklamerer med en rekke helsegevinster hvis du spiser sjokoladen.

Mannen bak bloggen Unfiltered Perception, Gunnar Roland Tjomlid, skrev i går om opplevelsen en annen, anonymisert blogger, har hatt etter å ha skrevet om Xocai i 2010. Blogginnlegget har skapt stor debatt i sosiale medier.

Mannen, som Tjomlid har anonymisert og kaller «Morten», skrev to blogginnlegg hvor han kritisk så på de ulike helsegevinstene reklamen for Xocai hevdet sjokoladen hadde.

Reklamen hevder blant annet at antioksidantene i sjokoladen kan styrke immunforsvaret, bedre hukommelsen, hjelpe mot depresjon og være bra for diabetikere.

- Veldig ubehagelig Før blogginnlegget ble postet i 2010 kontaktet «Morten» 15 distributører for sjokoladen. Han hadde gått påstandene i reklamen i sømmene og mente den ga feil informasjon. Ingen av de 15 ønsket å bidra med informasjon.

«Morten» mottok den første e-posten fra Sjokoservice Norge den 22. april i år og valgte etter en e-postutveksling å fjerne de to aktuelle blogginnleggene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer