Blogget mellom drapene

Drepte misjonærer og kristne i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til søndag drepte han to personer ved et misjonærsenter i Colorado. Søndag ettermiddag skjøt han rundt seg på en parkeringsplass utenfor en kirke noen mil unna, og drepte to. I mellomtiden blogget han om hatet mot kristne.

«Dere kristne har selv skyld i dette», skrev Matthew Murray klokken 11.03 søndag morgen, ifølge CNN.

«Jeg kommer for å ta alle, jeg vil være væpnet til tennene og jeg kommer til å skyte for å drepe. Gud, jeg vil så gjerne drepe dere alle. Føler ingen anger, ingen form for skam, jeg bryr meg ikke om jeg overlever, eller dør under skytingen, Alt jeg vil er å drepe og skade så mange av dere jeg bare kan, særlig kristne som har skylden for det meste av problemene i verden», skrev han videre.

Beskjeden, som ble postet med brukernavnet nghtmrchld26, er registrert få timer etter at Murray drepte to personer ved misjonssenteret Youth with a Mission i Arvada, og noen få timer før han skjøt fem og drepte to utenfor New Life Church i Colorado Springs.

Ifølge CNN skal Murray ha postet anti-kristne meldinger på nettstedet i flere måneder, og andre brukere skal ha rådet han til å søke psykologisk hjelp.

Murray var tidligere elev ved misjonssenteret i Arvada. Peter Warren, bestyrer ved senteret, forteller til CNN at Murray etter planen skulle på misjonsreise til Bosnia i 2002, men at turen ble avlyst av helseårsaker.

HATET KRISTNE: Drapsmannen skrev om hvor høyt han hatet kristne mellom de to skyteepisodene søndag. Her er Phil Abeyta, talsmannen for Murrays familie som trøstes av sjef for Youth With a Mission, Peter Warren under en pressekonferanse i Arvada. Foto: AP/Peter M. Fredin/SCANPIX
HATET KRISTNE: Drapsmannen skrev om hvor høyt han hatet kristne mellom de to skyteepisodene søndag. Her er Phil Abeyta, talsmannen for Murrays familie som trøstes av sjef for Youth With a Mission, Peter Warren under en pressekonferanse i Arvada. Foto: AP/Peter M. Fredin/SCANPIX Vis mer
DREPT: Stephanie Works (18) og søsteren Rachel ble drept utenfor ved New Life Church i Colorado Springs.
DREPT: Rachel Works(16) ble drept utenfor ved New Life Church i Colorado Springs.