Bloggfeberen tar av

Kjendiser gjør det. Politikere gjør det. Du og jeg gjør det: Bretter ut alt fra privatliv, sex, meninger og vås på egne blogger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både i USA og Europa er bloggerne blitt en massiv stemme i offentligheten. Nå er bloggingen i ferd med å ta av i Norge også. I dag har minst 30 000 nordmenn sin egen weblogg, og ifølge en undersøkelse meningsmålingsinstituttet Zepera har gjort for ukebrevet Mandag Morgen, publiserer hver tredje nordmann noe eget på nettet minst en gang i uka.

-  Det er blitt lett å få en side opp å gå. Og når folk ser at man får stadig flere lesere, og ser at man kan får tilbakemeldinger på det man skriver, synes folk det er morsomt, sier Tor Andre Wigmostad til Dagbladet.

Han er selv politikk- og filmblogger, og redaktør for samlenettstedet BloggBlogg.

Publiserer dagboka

En blogg - eller en weblogg - er ei nettside der man legger ut personlige meninger og tankespinn om alt mellom himmel og jord.

Verden over er det trolig langt over 20 millioner blogger, og hver dag opprettes det hele 80 000 nye. Og det er ikke bare enslige datanerder som driver med det. Kjendiser som Quincy Jones, John Cusak, Jamie Oliver, Anna Kournikova, Moby og Pamela Anderson er blant dem som har hevet seg ut i bloggeuniverset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer