Blokadefrykt stopper Dagens Næringsliv

Til tross for at trykkeriet streiket kom Dagens Næringsliv ut på papir i dag. Men etter trusler om blokade valgte avisens redaktør å stanse papirutgaven igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv trykker til vanlig hos Dagblad-Trykk (heleid av Avishuset Dagbladet). Dagbladets trykkeri er tatt ut i streik, og dermed kom DN bare ut på nett i går. Enkelte av avisens jopurnaliser sørget kuriøst nok for en papirutgave med minimalt opplag, fotostatkopierte utgaver som ble delt ut på LOs pressetreff i går.

Men i dag morges var DN igjen tilbake i avisstativene i sin lett gjenkjennelige laksefargede utgave. Avisen skal ha trykket 55 000 aviser ved et ukjent trykkeri. Aviser er lovpålagt å oppgi trykkested, men i dagens utgave har DN fraveket dette. Vanligvis er opplaget på 85 000.

- Det er min plikt og jobb å forsøke å få ut avisen, men det ser ikke ut som vi får det til igjen, sier avisens sjefredaktør Amund Djuve til nettavisen Propaganda.

- Vi har fanget opp at det vil bli en blokade dersom vi fortsetter å trykke avisen. Å gi ut papiravisen er ikke streikebryteri og juridisk holdbart, men vi forstår at det oppfattes som ukollegialt og provoserende. Vi ønsker ikke å tilspisse eller skape en slik konflikt som en eventuell blokade ville føre med seg, sier Djuve.