Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blokaden rakner

Lastebilgeneral Knut Enger har trukket tilbake aksjonistene ved alle de blokerte raffineriene etter å ha blitt politianmeldt av Statoil. Nå oppfordrer han folk til å boikotte oljeselskapet som en følge av anmeldelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enger henger ikke med hodet over at aksjonistene måtte kaste inn håndkledet. I stedet går han til frontalangrep mot Statoil.

– Vi oppfordrer alle som har muligheten til å levere inn Statoil-kortene sine og kjøpe drivstoff andre steder, sier Enger til Nettavisen. Han hevder at han allerede har fått meldinger fra flere selskaper som vil si opp firmaavtalene sine med Statoil.

Grunnen til retretten er ifølge VG Nett at anmeldelsene gikk på bestemte personer, som risikerte store erstatningskrav.

Statoil på sin side er fornøyd med at blokaden er avblåst.

- Målet med anmeldelsen var å få aksjonen avblåst. Men vi hadde ikke forventet at det skulle skje så raskt, sier pressetalsmann Per Wangen.

Stakk før politiet kom

- Som følge av anmeldelsen reiste vi til Sjursøya for å pålegge oppheving av blokaden. Da vi kom til stedet, hadde de dratt, sier politiinspektør Pål Fivel ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Samtidig har politimester Odd R. Olsen Ingerø i Fredrikstad sendt en gruppe betjenter til Statoils anlegg i Fredrikstad for å be aksjonistene flytte seg.

Lastebileierne sa først at de avblåste blokadene av tre av de fire Statoil-anleggene. Anmeldelsen av aksjonistene på Mongstad ble levert seinere enn de andre tre

Vurderte erstatningskrav

- Nå ligger ballen hos politiet, sa pressetalsmann Per Wangen til Dagbladet.no like etter at politianmeldelsene var levert.

- Disse aksjonistene blokkerer for all lovlig ferdsel ut og inn av anleggene våre, og hindrer vår lovlige virksomhet. Vi risikerer store økonomiske tap og erstatningskrav fra våre store kunder, som for eksempel industribedrifter, sa Wangen.

Et samstemt politivesen har tidligere sagt at de ikke vil ikke gripe inn i drivstoffblokaden til lastebileierne. Politimester Rolf B. Wegner i Bergen var den eneste som har sagt at han vil gripe inn dersom noen ber om det. Men da politiet fikk anmeldelsene på bordet, tok det ikke lang tid før de gikk til aksjon.

Statoil bestemte seg for å gå til anmeldelse i et møte i formiddag.

- Vil dere vurdere å kreve erstatning fra aksjonistene hvis blokaden fortsetter?

- Det kommer helt an på hvilket omfang aksjonen får. Det kan bli diskutert, røper pressetalsmannen.