Blokadesjefen gir seg ikke

Lastebil-general Knut Enger gir seg ikke på tross av skriverier om hans konkursfortid og gårsdagens vedtak fra Lastebileierforbundet om å utsette alle blokader til fredag. - Vi gjennomfører våre planlagte aksjoner mandag, sier Enger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går skrev Dagbladet om at lastebileiernes streikeleder Knut Enger ikke eier en eneste lastebil. Det er kona Elsa som eier transportselskapet etter at Enger gikk dundrende konkurs i 1992 med krav på i alt 80 millioner kroner. Omtalen stopper ikke Enger som i går lovte å fortsette aksjonene.

NLF utsetter

Det gjør ikke Norges Lastebileierforbund (NLF). Administrerende direktør Gunnar Apeland forteller Dagbladet at forbundet på et møte lørdag besluttet å utsette alle aksjoner til fredag neste uke. Da skal finansminister Gudmund Restad møte forbundet for å diskutere den upopulære og omstridte avgiftsøkningen på diesel.

NLF har sendt brev til finansminister Gudmund Restad (Sp) med krav om å senke avgiften på diesel.

- Dette er en sak som har skapt stor oppmerksomhet. Aksjonen vi hadde torsdag, samlet mellom 5000 og 7000 biler. Det var full oppslutning, drosjer inkludert, sier administrerende direktør Apeland.

Får støtte

Apeland forteller at Vågan kommune i Nordland har fattet vedtak i saken, og støtter NLFs kamp. Alle ordførerne i Nord- og Sør-Trøndelag har skrevet under på brevet til Restad. Det har også NHO sentralt, sekretariatet i LO, Norges Skogeierforbund og Norges Bondelag gjort, ifølge Apeland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer