Blokadesjefen gir seg ikke

Lastebil-general Knut Enger gir seg ikke på tross av skriverier om hans konkursfortid og gårsdagens vedtak fra Lastebileierforbundet om å utsette alle blokader til fredag. - Vi gjennomfører våre planlagte aksjoner mandag, sier Enger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Dagbladet om at lastebileiernes streikeleder Knut Enger ikke eier en eneste lastebil. Det er kona Elsa som eier transportselskapet etter at Enger gikk dundrende konkurs i 1992 med krav på i alt 80 millioner kroner. Omtalen stopper ikke Enger som i går lovte å fortsette aksjonene.

NLF utsetter

Det gjør ikke Norges Lastebileierforbund (NLF). Administrerende direktør Gunnar Apeland forteller Dagbladet at forbundet på et møte lørdag besluttet å utsette alle aksjoner til fredag neste uke. Da skal finansminister Gudmund Restad møte forbundet for å diskutere den upopulære og omstridte avgiftsøkningen på diesel.

NLF har sendt brev til finansminister Gudmund Restad (Sp) med krav om å senke avgiften på diesel.

- Dette er en sak som har skapt stor oppmerksomhet. Aksjonen vi hadde torsdag, samlet mellom 5000 og 7000 biler. Det var full oppslutning, drosjer inkludert, sier administrerende direktør Apeland.

Får støtte

Apeland forteller at Vågan kommune i Nordland har fattet vedtak i saken, og støtter NLFs kamp. Alle ordførerne i Nord- og Sør-Trøndelag har skrevet under på brevet til Restad. Det har også NHO sentralt, sekretariatet i LO, Norges Skogeierforbund og Norges Bondelag gjort, ifølge Apeland.

Fortsetter

- Det er åpenbart at NLF har satt søkelys på noe som er en stor ulempe for samfunnet. Dette har blitt en sak som ingen politikere kan si ikke angår dem. Engasjementet og alle alliansene som er inngått til fordel for vår sak, viser at dette ikke angår bare transportnæringen, sier Apeland.

- Vi gjennomfører våre planlagte aksjoner mandag uavhengig av NLFs vedtak. Vi har med oss både uorganiserte sjåfører og NLF-medlemmer, sier Enger til NTB.

Aksjonistene skal sørge for at mandagens blokade blir mer effektiv enn den som rammet Oslo-billistene fredag. Aksjonen kan også bli utvidet til andre norske byer.