Blokkbrann i Trondheim blusset opp

Nye flammer i morges.

BLUSSET OPP:  Brannen i en boligblokk på Kattem i Trondheim blusset opp igjen i morges. Bildet er fra i går.  Foto: Ole Morten Melgård
BLUSSET OPP: Brannen i en boligblokk på Kattem i Trondheim blusset opp igjen i morges. Bildet er fra i går. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i boligblokken på Kattem i Trondheim blusset opp igjen søndag morgen, men brannmannskapene fikk raskt kontroll. Ingen er savnet etter brannen.

Brannen i boligblokken sør i Trondheim startet lørdag ettermiddag. Brannvesenet fikk melding om brannen i 17-tiden og hadde slukket ilden om lag tre timer senere, men søndag morgen i sekstiden blusset den opp igjen.

- Boligblokken er ekstrem varm etter den opprinnelige brannen, og derfor kan det skje at slike branner blusser opp igjen, forteller operasjonsleder i Sør-Trøndelag Curt Ivar Røhmen til VG.

Ved sjutiden hadde brannmannskapene igjen kontroll.

Ingen er savnet, og ingen kom alvorlig til skade, men to personer ble lettere skadd.

- Det bor 57 personer i blokken. Samtlige berørte leiligheter er gjennomsøkt og klarert med tanke på beboere. Disse leilighetene er ubeboelige, opplyser politioverbetjent Lars Melvold i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet måtte evakuere de som befant seg i blokken da det begynte å brenne kraftig i de øverste etasjene slik at hele taket etter hvert var overtent.

De evakuerte tas hånd om av Trondheim kommune, som har etablert et evakueringssenter ved Quality hotell på Tiller.

Brannårsaken er så langt ikke kjent.

- Vi vil iverksette etterforskning og holde vakt på stedet, opplyser Melvold.


(NTB)