Blokkerer tv- og radiosendinger utenfor hos Liu Xia.

Hindrer journalister fra å rapportere fra huset til kona til Liu Xiaobo i Beijing.

JAMMER: Disse to bilene sørger for at ingen medier får rapportere direkte fra utsiden av Liu Xias hus i Beijing i dag. Foto: Kristoffer Egeberg
JAMMER: Disse to bilene sørger for at ingen medier får rapportere direkte fra utsiden av Liu Xias hus i Beijing i dag. Foto: Kristoffer EgebergVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIJING (Dagbladet): I dag tidlig ble det bygd et to meter høyt gjerde utenfor huset til Liu Xia, kona til fredsprisvinner Liu Xiaobo.

Nå, bare en og halv time før fredsprisseremonien, har politiet satt fram to kjøretøy som blokkerer alle tv- og radiosignaler fra stedet.

Dermed hindrer de at noen kan rapportere direkte fra stedet i tida framover.

Mer politi enn presse Det er kveld i Beijing nå og politiet har vært på plass med et stort oppbud siden i morges. Det er det fremdeles.

- Politiets beredskapstropp står klare og for hver meter du går er det både både sivile politibiler og uniformerte politibiler. Vi gikk til en restaurant i nærheten, og har akkurat fått beskjed fra politiet om at de vil at vi skal gå, forteller Dagbladets reportere på stedet.

I dag tidlig da pressen ankom huset, ble media bedt om å holde seg innenfor et inngjerdet område, og fikk ikke lov til å ta bilder foran selve inngangspartiet til der Liu Xia bor.

Ikke mer enn seks personer Alle butikker, tehus og restauranter i denne delen av Yuyuan Tannan Lu er stengt i dag og i morgen. Begrunnelsen skal være aktiviteter i den militære overkommandoen, som holder til rett over gata fra Liu Xia.

Men folk Dagbladet snakket med sier næringsvirksomheten i gata aldri er blitt stengt før. De tror stengingen er relatert til fredsprisseremonien.

Politiet i Beijing har også lagt ned forbud for restauranter og barer å ta imot reservasjoner for mer enn seks mennesker. Trolig er dette av frykt for at større ansamlinger av mennesker skal føre til at dagen i dag blir markert på noen som helst måte.