Blokkerer tv- og radiosendinger utenfor hos Liu Xia.

Hindrer journalister fra å rapportere fra huset til kona til Liu Xiaobo i Beijing.

JAMMER: Disse to bilene sørger for at ingen medier får rapportere direkte fra utsiden av Liu Xias hus i Beijing i dag. Foto: Kristoffer Egeberg
JAMMER: Disse to bilene sørger for at ingen medier får rapportere direkte fra utsiden av Liu Xias hus i Beijing i dag. Foto: Kristoffer Egeberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEIJING (Dagbladet): I dag tidlig ble det bygd et to meter høyt gjerde utenfor huset til Liu Xia, kona til fredsprisvinner Liu Xiaobo.

Nå, bare en og halv time før fredsprisseremonien, har politiet satt fram to kjøretøy som blokkerer alle tv- og radiosignaler fra stedet.

Dermed hindrer de at noen kan rapportere direkte fra stedet i tida framover.

Mer politi enn presse Det er kveld i Beijing nå og politiet har vært på plass med et stort oppbud siden i morges. Det er det fremdeles.

- Politiets beredskapstropp står klare og for hver meter du går er det både både sivile politibiler og uniformerte politibiler. Vi gikk til en restaurant i nærheten, og har akkurat fått beskjed fra politiet om at de vil at vi skal gå, forteller Dagbladets reportere på stedet.

I dag tidlig da pressen ankom huset, ble media bedt om å holde seg innenfor et inngjerdet område, og fikk ikke lov til å ta bilder foran selve inngangspartiet til der Liu Xia bor.

Ikke mer enn seks personer Alle butikker, tehus og restauranter i denne delen av Yuyuan Tannan Lu er stengt i dag og i morgen. Begrunnelsen skal være aktiviteter i den militære overkommandoen, som holder til rett over gata fra Liu Xia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer