I går meldte BBC at Aung San Suu Kyi og to andre personer i bilen var i ferd med å slippe opp for mat og vann. De har hatt besøk av lege, men blitt nektet å snakke med journalister. Nå sitter hun og hennes to medarbeidere fast i regnværet og varmen.
Aung San Suu Kyi vil ikke flytte seg før hun blir garantert større bevegelsesfrihet.
- Hun har ikke mer mat, men hun har jernvilje, sier en kilde ifølge NTB.
USA-kritikk
Konfrontasjon mellom freds- prisvinneren og militærmyndighetene er den tredje i løpet av en måned. Den kommer på et kinkig tidspunkt for juntaen. Aksjonen følges nå medargusøyne av myndigheter,media og diplomater. Mandag gjorde USAs utenriksminister Madeleine Albright det klart at USA holder regimet i Burma direkte ansvarlig for Aung San Suu Kyis sikkerhet. Samtidig advarte Albright mot en sosial revolusjon i Burma. Uttalelsene kom under en sikkerhetskonferanse på Filippinene.
Militærjuntaen raser mot kritikken fra amerikanerne.
- USA er en supermakt som opptrer som dommer, jury og bøddel, sa en talsmann for regimet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger