Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blokkleiligheter øker mest i pris

Prisene er tilbake på toppnivået fra 2007, viser ny statistikk fra SSB.

ØKER: Boligprisene fortsetter oppover, og blokkleiligheter har den kraftigste prisøkningen. Foto: SCANPIX
ØKER: Boligprisene fortsetter oppover, og blokkleiligheter har den kraftigste prisøkningen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Prisen på blokkleiligheter i Oslo skyter i været, viser boligprisindeksen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Nå er den tilbake på rekordnivået fra 2007.

Totalt er prisene allerede 3,8 prosent høyere enn på samme tid i fjor, mens økningen for blokkleiligheter er større: De koster nå i gjennomsnitt 6,6 prosent mer enn for ett år siden.

Statistikken er ikke justert for prisstigning, men viser det samme som septembertallene fra Norsk Eiendomsmeklerforening: at boligmarkedet nå er omtrent tilbake på det tidligere toppnivået etter den kraftige nedgangen i fjor.

Svinger mest
- Det er den boligtypen som gikk mest ned etter toppnivået i 2007, og det er vanligvis de som svinger mest i pris. Det er også i storbyene du finner mest blokker, påpeker seniorrådgiver Arild Thomassen i SSB.

Blokkleiligheter koster nå i gjennomsnitt 6,6 prosent mer enn i 3. kvartal 2008, mens prisene på småhus og eneboliger har økt med 3,9 og 2,8 prosent i denne perioden.

Eneboliger har minst prisvekst fra 2. til 3. kvartal.

- Eneboliger svinger mindre i pris over tid på landsbasis, og har også hatt den laveste prisveksten i gjennomsnitt siden 1992, da vi startet å produsere boligprisindeksen, sier Thomassen.

Øker mest i Osloområdet
Totalt økte prisene med 1,8 prosent fra 2. til 3. kvartal i år, viser tallene fra SSB. Oslo og Bærum opplever den største økningen den siste tida, på 4,4 prosent.

Også i Bergen går prisene kraftig opp i 3. kvartal, og ligger nå 4,2 prosent høyere enn i 2. kvartal.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling