Blomster med sørgebånd på offerets pult

Søndag kveld møttes medelevene til Kristina Weiseth Molvik for å snakke sammen på Egge skole. På den drepte 11-åringens pult ble det lagt blomster og tent lys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En enkelt rosa rose i en vase, tre hvite liljer og en stor bukett gule blomster knyttet sammen av et sort sørgebånd ble søndag plassert på en av pultene på vindusrekka i klasserommet til klasse 7a på Egge barneskole i Steinkjer. Dette var plassen til Kristina Weiseth Molvik, som ble drept av morens samboer natt til lørdag.

Siste hilsen

- Kjære Kristina. Vi kommer alltid til å savne deg, står det skrevet på en av tegningene som er lagt på pulten som en siste hilsen fra klassekameratene.

Alle elevene i 7. klasse og i 3. klasse samt deres foreldre var innkalt til samlingen søndag kveld. Kristina Weiseth Molvik gikk i klasse 7a. Søsteren hennes går i tredjeklasse.

- Grunnen til at vi ville ha dette møtet er at mange foreldre lurer på hvordan de skal snakke om det som er skjedd. Og mor og far er de nærmeste til å snakke med barna sine, sier rektor Per Frostis.

- Lyser fred

Utenfor inngangen til skolen brant det søndag kveld flere fakler, og ved inngangsdørene hang det plakater med teksten «Vi lyser fred over Kristinas minne». Noen foreldre ble stående ute og snakke sammen etter samlingen. Noen ga hverandre et trøstende klapp på skulderen.

Mandag blir det en ny samling for alle elevene på hele skolen. Her skal skoleledelsen, politi, prest og helsepersonell delta.

(NTB)

SORG: På Egge skole var det stille søndag. I skolegården vaiet et flagg på halv stang. Lørdag opplevde beboerne i Svenning sjokket. Den 11 år gamle Kristina Weiseth Molvik ble funnet drept i nabolaget deres.