Blomsterprakt før bryllupet

Oslo sentrum får et preg av Disneyworld før bryllupet. Tusenvis av planter i bryllupsfargene rødt, hvitt, blått, rosa, kremvhvitt og gammelblått skal pynte byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- At det vil bli et syn, kan jeg nesten garantere, sier driftskonsulent Rune Ingjer i friluftsetaten i Oslo kommune.

Friluftsetaten har vel 15 medarbeidere som hver dag fram til bryllupet vil gjøre sitt ytterste for at kommunale bed og plener skal fremstå så plettfrie som mulig. Driftssjef Ingjer krysser fingrene og håper at ikke uvær igjen skal ødelegge tusenvis av planter - slik som skjedde sist fredag ettermiddag.

- Jeg håper på en uke med fint vær. Da tror jeg vi er reddet, sier han.

Krukke-dekorasjon

Dekorasjonene langs hovedstadens paradegate begynner allerede å komme på plass. Foran Stortinget ble det mandag formiddag heist opp to store krukker, formet av røsslyng fra Nordmarka. De inngår i det offisielle designprogrammet for dekorasjoner på Slottet, Stortinget og i Oslo domkirke.

Langs Karl Johans gate blir det dekorasjoner på de kommunale flaggstengene, og blomstene her inngår også i det offisielle blomsterprogrammet. Fargene i dette programmet, som er utformet i samarbeid med Slottet, går i rødt, hvitt og blått, og i gammelrosa, kremhvit og gammelblå.

De kommunale bed kommer til å være preget av røde, hvite og blå blomster, og Ingjer håper selvsagt at de får være i fred for den del av publikum som ikke har sans for blomsterprakt som resten av Oslos befolkning har.

Gode TV-bilder

NRK, som har ansvar for at vel 300 millioner TV-seere over hele verden skal ha anledning til å følge bryllupet, har spurt samferdselsetaten i Oslo pent om lyssignalmastene i krysset Karl Johans gate-Grensen kan fjernes lørdag 25. august. Bildene vil ta seg penere ut dersom mastene er borte. Forespørselen er imøtekommet av kommunen, og mandag ble forberedelsene gjort til at mastene lett kan fjernes tidlig på bryllupsdagen.

Kommunen har allerede foretatt utbedring av veibanene utenfor Glassmagasinet på Stortorget, slik at royale biler og busser ikke risikerer å få slått av forstillingen. Kirkegaten skal også utbedres fordi den skal tjene som parkeringsplass for busser og biler med spesiell tillatelse, og i krysset Karl Johans gate og Kirkeristen blir det også utbedringsarbeid.

(NTB)

STASELIG PYNT: To store krukker, formet av røsslyng fra Nordmarka, skal dekorere Stortingets hovedinngang i anledning kronprinsbryllupet. De ble forsiktig satt på plass mandag formiddag av Torbjørn Engh og Olav Roe.