Blomsterselger trues med fengsel

Fortauet er 10 cm for smalt til at butikken får stille ut blomster på det, mener Oslo kommune. «Vanvittig!», mener innehaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innehaver av butikken «Markblomsten», Trine Korneliussen, er politianmeldt av kommunen for å ha stilt ut blomster på det 190 centimer brede fortauet, melder Aftenposten.

Nå trues hun med 13 dager i fengsel, dersom hun ikke betaler en bot på 6500 kroner. Regelen er nemlig at fortauet må være 200 centimeter bredt for at butikker skal få stille ut varer der.

Politiet i Oslo har siktet henne for å ha overtrådt straffelovens paragraf 396, for i juni i år å ha stilt ut blomster foran butikken sin. Det hjelper ikke at hun har drevet blomsterbutikken i Markveien på Grünerløkka i over ti år. Heller ikke at det går to trapper ut på fortauet, slik at plassen til utstillingen ifølge henne uansett ikke brukes av fotgjengere.

- Er det dette Oslo kommune og politiet bruker ressursene sine på? Jeg har jo hatt blomster foran butikken i over 10 år, uten at de har vært til hinder for andre, sier Korneliussen til Aftenposten.

- Jeg betaler gjerne for å stille ut blomstene mine, men det blir jeg jo nektet. Jeg er helt avhengig av å vise at butikken er åpen. Det må da gå an å vise skjønn, fortviler hun.

Oslo Handelsstands Forening (OHF) har nå tatt over saken har anbefalt Korneliussen å ikke vedta boten.

- Når blomstene ikke er til hinder for gående, må det være mulig å bruke skjønn, raser Glenn Eikbråten, fagsjef i OHF, overfor Aftenposten.

Illustrasjonsfoto: SCANPIX