Blondinene dør slett ikke ut

Ryktene om deres død var betydelig overdrevet. Denne gangen var det journalistene som var blonde...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var like før helga at britiske medier gjorde det kjent at naturlige blondiner var en utdøende rase. Utgangspunktet for «nyheten» var en angivelig rapport fra tyske forskere på oppdrag av Verdens Helseorganisasjon (WHO). Ifølge denne ville genet for lyst hår måtte skygge banen til fordel for genet for mørkt hår innen to hundre år.

I tillegg het det at blondt hår ville holde lengst stand i Finland, og at lys farge på boks skulle være delvis skyld i «blondinedøden». Det siste fordi menn velger å få barn med falske blondiner framfor den naturlige sorten, ifølge tungvekteren BBCs nettsider.

De hårreisende forskningsresultatene spredte seg raskt. Her på berget kunne blant andre Dagbladet, VG, Nettavisen, TV2, Bergensavisen og P4 formidle «nyheten» om de recessive blondinegenene. VG spanderte sågar ei lett humoristisk dobbeltside i lørdagsavisa.

Avkrefter

Nå viser det seg at det ikke finnes noen slik rapport fra Verdens Helseorganisasjon. Tirsdag kveld rykket de ut og avkreftet blondineforskningen, melder Berlingske Tidende.

- Vi har ingen kjennskap til bakgrunnen for disse nyhetsmeldingene, og vil understreke at vi ikke har noen formening om naturlige blondiners framtidsutsikter, sa WHOs pressetalskvinne Rebecca Harding ifølge den kanadiske avisa The Globe and Mail.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer