Blondinene dør ut

Blondinene er en utrydningstruet art.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Blondinen er en utryddingstruet art, skriver Kathy Phillips i boka «The Vogue Book of Blondes». Mørkhårede kvinner har nemlig sterkere gener enn de lyshårede.

- I suppelapskausen av gener som ekteskap på tvers av etniske grenser fører med seg, vinner mørkt over lyst, forklarer Phillips.

Blondinene forsvinner fordi skandinaver og andre nordeuropeere inngår flere ekteskap på tvers av de etniske grensene, sier den britiske genetikeren Steve Jones.

Menneskehetens sammensetning og utseende har vært i endring så lenge det har levd mennesker på jorda. Men noen syns kanskje likevel det er trist å tenke seg en verden uten blondiner. Til dem kan Jones og Phillips tilby håp og trøst.

- Innen den siste naturlige blondine går i sin grav, vil vi være i stand til å modifisere genene våre, slik at de som ønsker det kan få blonde barn, sier Philips til nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)

BLONDINEN OVER ALLE BLONDINER?</B> Nei, mener Kathy Philips. Hun holder en knapp på blondinen avbildet på «Venus' fødsel» av Sandro Botticelli.