Blondinesmell

Jeg gruer meg til Linn Skåber overtar for Anne-Kat. i «Nytt på nytt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SORRY, LINN SKÅBER, jeg tror ikke du fyller Anne Kat. Hærlands sko selv om du skryter av dine svære føtter. Du og Anne Kat. er tilsynelatende like til forveksling: To vulgære osloblondiner. Kjappe og storkjefta kjerringer. Men det er utenpå. Anne Kat. har stil, vidd og ondskap. Riksblondina kan være så vulgær hun bare orker. Fordi hun er skarp, intelligent, folkelig og oppdatert. Hun treffer på nyhetene, politikerne og kjendisene. Gjennom åtte år med «Nytt på nytt» - NRKs beste program i særklasse - har Hærland satt skyhøy norsk bølleblondine-standard. Når jeg slår på boksen på fredagene, har jeg forventninger, fortsatt. Når Anne Kat., med sine frisyrer og sin dype kløft, smeller inn fulltreffere om Valla, Yssen, Støre, Ari eller Marianne Aulie er det direkte lykke.

ADJØ, SKÅBER. Hun er omsider ferdig med kjendisboka og har siste dag på jobb i Gyldendal forlag. I kveld sender NRK siste episode av humor-doku-fiction-serien «Hjerte til hjerte», der Linn iscenesetter Linn som selvsagt ikke er Linn. «Linn» er ei kvalmende ekshibisjonistisk, nedrig og talentløs skrulle. Så påtrengende, intimtyranniserende og pinlig at vi kaldsvetter i tv-stolen, der vi sitter, ganske mye som du skjønner. Første gang jeg møtte «Linn», var det rent hat fra min side. Den ekle personligheten og de enda eklere grimasene gjorde fysisk vondt. Men den fæle dama sklir innpå. Man lider seg, av en eller annen sinnssyk grunn, gjennom neste episode.

«HAT? KJÆRLIGHET?» Jeg vingler og sms-spør venninnene: Jane: Kjærlighet!Ellen: Grunnleggende ubehag. De mest barnslige, primitive paranoide tanker man innimellom tenker. Minner om en tidligere bekjent med too much egodrive. Monika: Pleier å gjemme meg bak ei pute eller sette på en klesvask. Er det mulig å spille en så jævlig figur under eget navn?Cathrine: Første episode var et sjokk. Som Kathrine Aspaas i Aftenposten skrev: De med selvinnsikt kjenner igjen seg selv. De uten, kjenner igjen venner. Elsker det! Henriette: Skåber blir aldri annet enn en psykopat for meg etter dette.Randi: Dama treffer det verste i oss i sin selvhevdelse. Tove: Jeg foretrekker «The Office».

VERDENS VERSTE dame. Mer korrekt: Den verste delpersonligheten i oss selv og kvinner vi kjenner. Femiversjonen av «The Office» og David Brent (Ricky Gervais). Linn er tusen ganger så svett som «Office»-kopistene Steinar Sagen og Atle Antonsen. Plutselig kommer jeg på den gangen jeg leste klassikeren «Madame Bovary». Jeg kjedet meg nesten til døde. Meningsløsheten og romanens antiheltinne gikk på nervene løs. Jeg husker ennå den enerverende følelsen. Gustave Flaubert dissekerer ørkesløsheten så man blir tom, fysisk uvel og føler kløe. «Linn» er ingen Emma Bovary. Bare kløfølelsen binder damene sammen. Men det er pussig hvordan slitsomme damer sklir innpå oss. Men når det gjelder fredagskvelden er jeg skråsikker. «Nytt på nytt» går på en skikkelig blondinesmell. Sorry, Skåber. Til høsten skal jeg få meg et nytt fredagsliv. Et nytt favorittprogram, kanskje til og med på TV 2.