Bloomberg for mayor

Navn: Michael Bloomberg Alder: 59 Yrke: Borgermester-kandidat i New York

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Mike Bloomberg er i klasse med Bill Gates og Ted Turner. Som dem er han selfmade , startet opp med to tomme hender og en betydelig studiegjeld. Nå tjener han store penger på sitt nyhetsimperium, så mye at han nylig donerte 100 millioner dollar til sitt gamle universitet, Johns Hopkins, der han er styreformann, og øremerket 30 av dem til studenter som ellers ikke vil ha råd til å studere. For tre dager siden lot han lekke ut at han gjerne ville bli New Yorks neste borgermester, etter Rudy Giuliani. Og fordi han er en mann etter newyorkernes hjerte, må det en naturkatastrofe til om han ikke skal vinne.
  • Slik presenterer han seg selv (på www.mikeformayor.com ): «Hele mitt voksne liv har jeg bodd i New York og vært opptatt med å oppdra en familie, skape arbeidsplasser og hjelpe andre. Erfaringer har lært meg hvordan jeg skal få ting gjort, hvordan man skal få de rette folkene sammen, løse problemer, være ærlig og holde meg selv ansvarlig for resultatene. Når jeg avgir et løfte, holder jeg det. Jeg har besluttet å stille til valg for å bygge videre på de resultatene som er oppnådd de siste sju åra. En sterk borgermester i rådhuset gjør den store forskjellen...»
  • Så mye for selvskrytet. Som sønn av en bokholder på et lite meieri og en hjemmeværende mor studerte han, først ved Johns Hopkins, før han tok sin MBA ved Harvard. Derfra ble han hentet til investeringsfirmaet Salomon Brothers for å arbeide i Wall Street. Han avanserte lynkjapt, ble først overkikador for alt kjøp og salg, før han i 1972 ble partner. Men i 1981 fikk han sparken - og en fallskjerm på 10 millioner dollar - etter at selskapet ble kjøpt opp.
  • Fallskjermen brukte han til startkapital for et selskap som snart revolusjonerte finansmarkedet. Inntil da måtte man slå opp i en gammel utgave av Wall Street Journal hvis man skulle finne ut hvordan en bestemt aksje hadde gjort det for tre uker siden. Bloomberg tok i bruk datateknologi som systematiserte forskjellige kombinasjoner av tidligere og nåværende data, som ga brukeren det ønskede resultat øyeblikkelig. I 1982 solgte han de 20 første abonnementene til Merill Lynch. 20 år seinere har han 160000 abonnenter over hele verden.
  • I Bloomberg News - som i tillegg til finansnyheter også sender politikk og sport - jobber 1200 journalister i 80 kontorer over hele verden. Han eier radio- og fjernsynsstasjoner og ikke mindre enn fem magasiner. I alt sysselsetter han 7000 mennesker. Svært mye av overskuddet gir han til veldedige formål.
  • Også derfor tror jeg han blir New Yorks neste borgermester.