Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bloomberg gir seg

Michael Bloomberg (78) har gitt opp presidentdrømmen.

REUTERS/Maria Alejandra Cardona
REUTERS/Maria Alejandra Cardona Vis mer

Forretningsmannen og milliardæren Michael Bloomberg trekker seg fra demokratenes nominasjonskamp.

I en uttalelse til The Hill bekrefter Bloomberg at han er ute av presidentkampen.

- For tre måneder siden ble jeg med i kampen om presidentskapet for å slå Donald Trump. I dag forlater jeg kampen for den samme grunnen: for å slå Donald Trump - fordi det er tydelig for meg at å bli værende vil gjøre det målet vanskeligere å oppnå.

GIR SEG: Michael Bloomberg. Foto: Eva Marie UZCATEGUI / AFP
GIR SEG: Michael Bloomberg. Foto: Eva Marie UZCATEGUI / AFP Vis mer

I natt var det duket for supertirsdag i USA, hvor 14 delstater skulle stemme i primærvalg og en god slump delegater skulle fordeles. Det ble skuffende resultater for Bloomberg, som ikke vant en eneste en av delstatene.

Han stakk kun av med seieren i territoriet Amerikansk Samoa, mens i de øvrige nominasjonsvalgene ble det kun enkelte tredjeplasser.

Det politiske nyhetsnettstedet Politico skrev tidligere i dag at Bloomberg vurderte å gi opp kampen. Nettstedet viste til en rekke kilder som er kjent med Bloombergs planer.

Den tidligere borgermesteren i New York har brukt milliarder av sin formue på en storstilt reklamekampanje for å overbevise velgerne om at han er rett mann til å slå president Donald Trump.

Pete Buttigieg ga seg også nylig, og har erklært sin støtte til tidligere visepresident Joe Biden. Foto: REUTERS/Elizabeth Frantz
Pete Buttigieg ga seg også nylig, og har erklært sin støtte til tidligere visepresident Joe Biden. Foto: REUTERS/Elizabeth Frantz Vis mer

Nå er Bloomberg en av flere demokrater som den siste tiden har erklært sin støtte til Joe Biden.

- Jeg har alltid ment at å slå Donald Trump starter med å forene oss bak kandidatene med den beste sjansen for å gjøre det. Etter gårsdagen valg er det klart at kandidaten er min venn og en god amerikaner, Joe Biden.

Videre forteller Bloomberg at han er svært stolt av kampanjen sin.

- Vi gjorde slagordet vårt til et klart og enkelt løfte: Mike vil få det gjort. Og jeg akter å fortsette å jobbe med «det», sier han i uttalelsen og viser blant annet til «våpenlover som kan redde liv».

Michael Bloomberg har tidligere blitt anklaget av Bernie Sanders og Elizabeth Warren for å kjøpe seg inn i valget og inn i sin første debatt, som han deltok i etter at de andre demokratiske kandidatene hadde vært gjennom en rekke.

Debatten gikk ikke bra for Bloomberg, som måtte tåle angrep etter angrep. Han har ikke vært med i de fire første nominasjonsvalgene, men valgte heller fokusere på supertirsdag.

Bloomberg tilhører partiets høyrefløy i økonomiske spørsmål og har et sterkt klimaengasjement. Han er grunnleggeren av selskapet Bloomberg og er god for over 50 milliarder dollar.

Hele Norges coronakart