Bløt snø ga rekordmange påskeskader

76 registrert første utfartsdag.

FINT: 76 ble skadet i påskens første utfartsdag. Her ser vi strålende sol fra skyfri himmel i Sødorpfjellet mellom Vinstra og Kvam i Gudbrandsdalen lørdag formiddag.  
Foto: Paul Kleiven / SCANPIX
FINT: 76 ble skadet i påskens første utfartsdag. Her ser vi strålende sol fra skyfri himmel i Sødorpfjellet mellom Vinstra og Kvam i Gudbrandsdalen lørdag formiddag. Foto: Paul Kleiven / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Røde Kors har registrert 76 skader på påskens første utfartsdag. Det er litt flere enn i fjor. Bløt snø får skylden.

Det har ikke vært de store aksjonene eller skadene den første dagen i påsken, opplyser Røde Kors fra sin nye informasjonssentral på Golsfjellet.

De 76 skadene som er registrert, er litt flere enn fjorårets 64 skader.

- Det fine været gjør at snøen er bløt, dette kan være en av årsakene til doblingen av bruddskadene, sier vaktleder på Røde Kors-sentralen på Gol, Lars Otto Laukvik.

- Med dette været er snøen fin og hard om morgenen, men blir fort bløtere, sier han.

Det er i år registrert 16 bruddskader i terrenget, mot 7 i fjor. I tillegg har det vært tre leteaksjoner i henholdsvis Akershus, Buskerud og Hedmark, og 13 henteoppdrag av pasienter utenfor vei.


(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer