Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blottet seg for prins Charles

Ble arrestert - og så kledde de av seg igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Prins Charles er på besøk i New Zealand, og fikk seg en liten overraskelse da han gikk rundt i Wellington i natt, på dagtid tirsdag lokal tid.

To kvinner blottet seg for ham - på kvinnedagen, og Holly Goldman og Hana Plant sier de vil gjøre det samme igjen, melder Sky News.

«Get your colonist shame off my breast,» hadde en av dem skrevet på sin bare overkropp.

En henvisning til at New Zealand var en britisk koloni fra 1907 til 1931. Landet oppnådde full uavhengighet fra Storbritannia i 1947, men har fortsatt som medlem av Samveldet (Commonwealth), og anerkjenner den britiske dronning som landets statsoverhode.

Anarkistiske feminister

Venner av de to kvinnene beskriver dem som anarkistiske feminister, som mener de har rett til å vise sin bryster. Politiet var ikke enig og arresterte dem.

Da de slapp ut fra politistasjonen blottet de brystene sine igjen.

Bakgrunnen for blottingen var at kvinnene hevdet at prins Charles ble fornærmet av toppløse aboriginere han møtte i Alice Spring i forrige uke.

Det britiske kongehuset tilbakeviser på det sterkeste at prinsen ble fornærmet.

- Latterlig

En annen årsak til blottingen skal være at arrangementet hvor kvinner kunne sjekke seg for brystkreft ble utsatt på grunn av det royale besøket. En lastebil skulle stått på et torg i Wellington, men av sikkerhetsgrunner ble dette utsatt.

- Jeg synes det er latterlig at jeg ble arrestert for dette. Det er ikke ulovlig. Jeg burde ha lov til å gå med brystene mine framme. Menn kan gjøre det. Jeg kommer til å gjøre det igjen, sier Hana Plant.

De to kvinnene i 20-åra må møte i retten på fredag.

SKREK FOR FULL HALS: Den unge kvinnen ikke beskjeden.
ARRESTERT: Politiet forsøker å dekke til kvinnen idet hun føres bort.
OFFER: Det er uvisst om prins Charles føler seg tråkket på eller om han ser humoristisk på gateinnslaget.
KOLONI-PROTEST: «Get your colonist shame off my breast,» hadde en av kvinnene skrevet på overkroppen sin. New Zealand var tidligere en britisk koloni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!