Blottet seg i barnehage

I kveld er foreldrene til barn i en barnehage i Fet kommune innkalt til et informasjonsmøte etter at en ung mann skal ha blottet seg for barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konstituert rådmann Jan Sørli sier til Dagbladet at det var en ung mann som var i barnehagen på et engasjement fra NAV. Da disse forholdene ble kjent i slutten av juni, ble engasjementet avsluttet med øyeblikkelig virkning.

Etterforskningen i saken har avklart at den unge mannen skal ha blottet seg for barna ved flere anledninger.

- Han skal ikke være mistenkt for direkte overgrep mot noen barn, men blotting overfor barn er etter min mening å forstå som overgrep. Her har noe skjedd som ikke skal skje. Som ansvarlig i kommunen vil jeg si at det er veldig trist for barna og skremmende for foreldrene.

Tidsbegrenset engasjement Den mistenkte hadde et tidsbegrenset engasjement i barnehagen. Han begynte i midten av mai, og måtte forlate jobben i slutten av juli.

Kommunen har invitert foreldrene til informasjonsmøte i rådhuset i kveld. Der får de møte representanter fra politiet, barnevernet, ansatte i den aktuelle barnehagen og helsetjenesten.

- Sjekker ikke vandel - Jeg vil også stille i dette møtet. Det er en selvfølge for oss at foreldre blir urolige etter slike hendelser. Vi vil derfor også tilby kommunens kriseteam for dem som ønsker en samtale om det som har skjedd, sier konstituert rådmann Jan Sørli.

— Vi sjekker ikke vandelen til de som søker jobb gjennom oss. Vi er bare formidlere, ikke arbeidsgivere, sier konstituert NAV-leder i Fet Truls Bjørhei til Romerikes Blad.