Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

33-åring dømt

Blottet seg under visning

Oslo-mannen averterte et rom til leie. Da en kvinne var på visning, ble hun møtt av mannen som viste mer enn hun ønsket. Nå er han dømt.

DØMT: - Dette var jo også en visning, sier advokat Fridtjof Feydt om klienten som viste fram understellet da han skulle leie ut en leilighet til en kvinne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DØMT: - Dette var jo også en visning, sier advokat Fridtjof Feydt om klienten som viste fram understellet da han skulle leie ut en leilighet til en kvinne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Nå er den 33 år gamle mannen fra Oslo dømt i Oslo tingrett til fengsel i 60 dager for uanstendig adferd.

For noen uker siden - i begynnelsen av august i år - hadde 33-åringen annonsert et rom til leie.

I tiltalen, som Oslo tingrett la til grunn heter det:

«... i forbindelse med at NN (en 32 år gammel kvinne) var på visning for mulig leie av et rom i leiligheten, blottla han sin erigerte penis overfor henne, uten at hun hadde samtykket til det».

Avtalte visning

Under rettsforhandlingene kom det fram at kvinnen hadde annonsert på Finn.no etter en hybel sentralt i Oslo. 33-åringen hadde kontaktet henne, og de hadde avtalt en visning.

Etter at kvinnen hadde stilt en del spørsmål, gikk hun inn på toalettet. Da hun kom ut, hadde mannen stilt seg opp foran utgangsdøra og onanerte.

Mannen flyttet seg da kvinnen rev opp døra og løp ut.

Advokat Fridtjof Feydt, som representerte mannen i retten, har følgende kommentar til Dagbladet:

- Dette var jo også en visning.

I retten la 33-åringen kortene på bordet og erkjente straffskyld. Men retten mente tilståelsen kom lovlig sent, og at hans forklaring bar preg av dårlig hukommelse.

Uanstendig atferd

Kvinnen forklarte i sitt vitnemål at opplevelsen var skremmende, og at hun har snakket med psykolog om den utuktige adferden hun ble utsatt for.

Mannen ble også dømt for å ha truet en kvinnelig lege på et legesenter til å gi ham en resept.

I rettsboka heter det:

«... til å gi ham en resept på Paralgin Forte, som hun i utgangspunktet ikke ville gi ham. Den urettmessige atferden bestod i at han var høylydt, aggressiv, tok tak i skuldrene hennes og uttalte dette gjør du nå!».

33-åringen er tidligere straffet for vold og trusler to ganger. Nå er han dømt til 60 dagers fengsel for urettmessig adferd og uanstendig atferd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media