Bluesgitarist Morten Omlid er død

Ble 62 år gammel.

DEN GANG DA: Jostein Forsberg (f.v.), Jens Haugen og Morten Omlid i Spoonful of Blues. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
DEN GANG DA: Jostein Forsberg (f.v.), Jens Haugen og Morten Omlid i Spoonful of Blues. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Omlid ble funnet død i sitt hjem på Notodden fredag, melder lokalavisa Telen. Ifølge avisa ble 62-åringen funnet av en musikerkollega da de sammen skulle øve for en konsert.

Gitaristen var en sentral person i Notoddens musikermiljø. Han var del av bandet «Spoonful of Blues» som ga ut sitt nye album «Songs from Notodden Norway» på fredag.

Leder for Notodden Bluesfestival Jostein Forsberg har fått oppgaven å snakke på vegne av familien, skriver NRK.

- Det var et sjokk. Jeg er helt knust – slik alle vi i musikkmiljøet som var tett på Morten er, sier han til kanalen.

- En søyle i bluesmiljøet

Dagbladets anmelder, Øyvind Rønning, sier dødsfallet er et hardt slag for alle i Norge som har et forhold til blues.

- Morten var en søyle i Notoddens bluesmiljø, både som gitarist i flere band og som lærer på Little Steven’s Blues School i hjembyen. Da Christoffer «Kid» Andersen var en guttunge, ble han hver uke kjørt av faren fra Bamble til Notodden for å lære å spille gitar av Morten. Kid er nå en av verdens mest etterspurte bluesprodusenter og -gitarister med base i California, sier Rønning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.