Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bluesstjerne døde av brannskader

Den kjente bluesartisten Kristin Berglund (53) omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted i Asker ved 13-tida søndag. Det var ingen vitner til selve antennelsen, men en nabo så den brennende kvinnen og varslet ambulanse og brannvesen.

-  Vi etterforsker saken, men har ikke grunn til å tro at det foreligger noe kriminelt. Dette tyder på en tragisk ulykke, sier politioverbetjent Olav Brubakk i kriminalavdelingen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Eksplosiv brann

Den sterkt brannskadde Kristin Berglund ble umiddelbart fraktet til brannskadeavdelingen ved Ullevål sykehus i Oslo der hun døde noen timer seinere.

Ulykken fant sted i eller ved uthuset i hagen ved barndomshjemmet, der også Kristin Berglunds mor bor - ikke langt fra Asker kirke.

Politiet etterforsker saken og har foreløpig lite konkret å si om det tragiske dødsfallet.

-  Vi har ingen vitner til selve antennelsen. Hvordan hun har fått bensinen på seg og hvordan den har tatt fyr, vet vi ikke. En nabo så henne løpe på eiendommen etter at det hadde tatt fyr. Det er det eneste vitnet vi har, sier Brubakk til Dagbladet.

Anerkjent artist

 DØDE: Bluesartisten Kristin Berglund døde brannskadene hun fikk. Hun ble 53 år gammel. Foto: SCANPIX
DØDE: Bluesartisten Kristin Berglund døde brannskadene hun fikk. Hun ble 53 år gammel. Foto: SCANPIX Vis mer

Kristin Berglund blir i norsk musikkmiljø omtalt som bluesdronninga. Hun debuterte som visesanger på 70-tallet og ble oppdaget av Finn Kalvik. Få år seinere - for om lag 25 år siden - konverterte hun til blues. Hun har gitt ut mange kritikerroste plater, først med Knut Reiersrud i bandet Four Roosters og seinere med eget band. Berglund samarbeidet også med internasjonale størrelser som Bonnie Raitt og David Lindley, og reiste i perioder i USA og holdt blueskurs.

Kristin Berglund giftet seg for to og en halv måned siden med flygeren Kjell Arne Tilley.

Mannen var ikke til stede da ulykken inntraff. I går ringte han rundt til Berglunds venner i musikkmiljøet for å informere om den tragiske ulykken. Kristin Berglund etterlater seg også en datter på 16 år.

Blues-Norge i sjokk. Les reaksjonene i Dagbladets papiravis.

image: Bluesstjerne døde av brannskader