Blunkett måtte gå

Tony Blairs nære venn David Blunkett måtte trekke seg fra stillingen som arbeids- og pensjonsminister i Storbritannia i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Blunkett innrømmet at han hadde begått en tabbe ved ikke å konsultere kontrollkomiteen i parlamentet da han ble direktør for et privat selskap like etter at han trakk seg som innenriksminister i fjor.

-  Blairs autoritet svinner, erklærte den konservative lederen Michael Howard.

Ros fra Blair

Slik kan det nok se ut for mange. Blair slåss for sine nære venner. To ganger måtte Peter Mandelson trekke seg fra statsrådjobber, nå har det samme skjedd med Blunkett. Blair sa i Underhuset at han beklaget at David Blunkett hadde trukket seg fra stillingen. Blair roste også Blunkett for innsatsen han har gjort for landet.

Kvinnetrøbbel

Problemene begynte da Blunkett forelsket seg i direktøren for tidsskriftet The Spectator, Kimberley Quinn. Blunkett måtte trekke seg som statsråd da det ble kjent at han hadde hjulpet Quinns barnevakt til å få oppholdstillatelse. En ny kvinne, eiendomsmekleren Sally Anderson, solgte historien om affæren til media. Affærene felte ikke Blunkett, men det gjorde «vennene» som introduserte ham for Anderson - Tariq og Lucy Siddiqi. De vervet ham som direktør i firmaet DNA Bioscience, som konkurrerte om statsoppdrag. Blunkett tok flere jobber som han heller ikke opplyste om til parlamentsregisteret.

PÅ VEI UT: David Blunkett.