Undersøkt av lege:  Anders Behring Breivik ble plassert i andre etasje av resepsjonsbygget på Utøya etter pågripelsen. Her ble han avhørt av politiet og undersøkt av lege
Undersøkt av lege: Anders Behring Breivik ble plassert i andre etasje av resepsjonsbygget på Utøya etter pågripelsen. Her ble han avhørt av politiet og undersøkt av legeVis mer

«Blussende hud, store trege pupiller. Adekvat oppførsel, noe oppskaket»

Slik ble Anders Behring Breivik oppfattet av legen som undersøkte ham på Utøya natt til 23. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Allerede klokka 01.51 den 23. juli, mens Breivik fortsatt ble holdt i resepsjonsbygget på Utøya ble han undersøkt av en lege for første gang.

Det var da bare gått rundt sju timer siden han ble pågrepet. 

-Han er bevisst, orientert om tid og sted og med normalt fungerende hukommelse, ifølge legen som undersøkte ham. 

Huden i ansiktet hans ble beskrevet som «blussende». Legen noterte videre at han virker trøtt i blikket, øyne er blanke, pupillene er store og reagerer i tillegg tregt på lys.

Oppførselen hans ble beskrevet som «adekvat/normal», men legen noterte at han er oppskaket.

Efedrin Massedrapsmannen oppga selv at han har inntatt «Ekastack», en selvlaget blanding av efedrin, koffein og aspirin.

- Store pupiller er forenelig med påvirkning av efedrin. Det kan også være forårsaket av psykisk stress, skriver legen.

Han skriver også at Breivik virker sliten.

Det tas også blod- og urinprøver av ham. Analysene av disse bekrefter seinere det Breivik sier om at han har tatt det prestasjonsfremmende preparatet efedrin. De finner også stoffer som underbygger at han har brukt anabole steroider.

Han er ellers frisk, men har et lite sår på cirka en halv centimeter på en finger som han har fått på Utøya.

Ikke samarbeidsvillig Før han ble undersøkt av legen foretok politiet det de kaller «sporsikring av siktede.» De tar prøver av hår, hud og klær. Sporsikringen innebærer også fotografering av Breivik.

Siktede er ikke samarbeidsvillig til å la seg avfotografere så han er kun fotografert påkledd i stolen, bemerker politiet i rapporten.

Det er disse bildene som er publisert øverst i saken.

Undersøkt av lege:  Anders Behring Breivik ble plassert i andre etasje av resepsjonsbygget på Utøya etter pågripelsen. Her ble han avhørt av politiet og undersøkt av lege
Undersøkt av lege: Anders Behring Breivik ble plassert i andre etasje av resepsjonsbygget på Utøya etter pågripelsen. Her ble han avhørt av politiet og undersøkt av lege Vis mer