Blusset opp på Lille Tromsø

I ettermiddag begynte det igjen brenne i Oslo-restauranten Lille Tromsø. Politiet tror noen tente på da det begynte å brenne i 09-tida. En dør var brutt opp og det var bensinlukt i lokalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet måtte ta til med slokkearbeidet igjen da brannen blusset opp i 14.45-tida. De har nå igjen fått kontroll på flammene, og det skal ikke være fare for spredning.

Det var klokka 09.22 julaften morgen at Oslo Brannvesen fikk melding om røykutvikling i Tordenskioldsgate 6. Da var det allerede for sent å redde første-etasjen, selv om brannvesenet raskt fikk kontroll over brannen.

- Brannen er nå slokket, men det er omfattende røyk- og vannskader i bygningen, sier brigadesjef Thor Kristiansen i Oslo brannvesen til Dagbladet.no.

- Folk i bygningen

Etter å ha gått gjennom brannstedet, konkluderer politiet med at brannen sannsynligvis er påsatt.

- Døra var brutt opp og det var bensinlukt i andre etasje. Vi tror brannen er påtent, sier operasjonsleder Thor Thomsen i Oslo politidistrikt.

Ingen er pågrepet.

- Vi vet ikke hvor vi skal lete etter gjerningsmannen sier Thomsen til NTB.

Brannvesenet fikk først melding om at det befant seg to mennesker i 5. etasje, men brannvesenet opplyser at det ikke er funnet folk i bygningen.

- Det er umulig å si hva som startet brannen, men det er iallefall klart at den begynte i første etasje og har spredd seg oppover i bygården, sier Kristiansen.

De sperret av hele området rundt brannstedet på grunn av etterslukningsarbeid og tildels sterk røykutvikling.

Seinere fant de ut at brannen startet i ventilasjonsanlegget.

BRANT OPPOVER: Flammene begynte i første etasje, men spredte seg raskt oppover. Hele bygget ble røykskadd
RASKT KONTROLL: Brannmeldinga kom klokka 09.22. Rundt en halvtime seinere var brannen under kontroll.