Blyfri 95 oktan i Telemark inneholdt diesel

Over 70 biler har fylt tanken med dårlig bensin. Stasjonen ber alle kundene ta kontakt.

BLANDET: Dieselrester i bensinen skaper problemer for bilister som har fylt blyfri på Nylende. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / SCANPIX
BLANDET: Dieselrester i bensinen skaper problemer for bilister som har fylt blyfri på Nylende. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Over 70 biler har fylt tanken med bensin iblandet diesel fra Statoils bensinstasjon i Nylende i Telemark fredag. Fire har allerede fått motortrøbbel, og selskapet ber alle kundene ta kontakt.

- Risikoen for at kundene våre får motorskader ved små mengder dieselinnblanding i bensinen er begrenset, men vi ønsker likevel å komme i kontakt med alle som fylte 95 oktan bensin fra klokken 9.30 til 14.30 fredag, sier pressetalsmann Knut Hilmar Hansen i Statoil Norge AS.

I alt fire kunder har foreløpig ringt og rapportert om motortrøbbel. Statoil har ringt til kunder som lar seg identifisere, men til sammen 34 kunder som har betalt med kontanter og enkelte korttyper, er ikke kontaktet.

Selskapet understreker at ingen skal bli økonomisk skadelidende som følge av feilfyllingen.

- Vi arbeider nå med innføring av ny teknologi på alle våre bensinstasjoner i Norge som skal forhindre feilblandinger, sier Hansen, som beklager feilen.

(NTB)