Blytungt i IT

IT-aksjene faller mest fra start torsdag. Sammen med en svak utvikling for oljerelaterte aksjer sender det markedet ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo Børs faller svakt tilbake i tidelig handel torsdag. Markedet styres av fallende hovedindekser i USA i går. På de europeiske børsene er det en blandet utvikling.

Oljeservicesektoren sliter etter at amerikanske offshoreaksjer i går fikk en solid smell på høye lagre og fallende oljepris. Ellers fokuserer det norske markedet på et mulig innsidersalg i Opticom og et resultatvarsel fra Nera. Kjøperne har heller ikke meldt seg i Eltek.

IT-indeksen har den svakeste åpningen og er ned 1,5 prosent etter 63 minutters handel.

Aftenposten skriver i dag at det kan gå mot et salg av Opticom-gründer Hans Gude Gudesens investeringsselskap Symre. Dette eier Opticom-aksjer for 145 millioner kroner.

Opticom-ledelsen har imidlertid snakket med Gudesen, som opplyser at han ikke har planer om å selge seg ned i selskapet. Meldingen løftet kursen umiddelbart, men aksjer likevel ned 2,6 prosent til 594 kroner.

Nera varsler i dag at inntektspotensialet for selskapets bredbåndssatsning er lavere enn tidligere antatt. Satsningen blir nå lagt inn under Nera SatCom etter å ha vært drevet som en selvstendig enhet. Aksjemarkedet satte ikke pris på denne meldingen og sender Nera-kursen ned 5,7 prosent til 28,20 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer