BMW-aksjen stuper etter melding om diesel-juks

Volkswagen innrømmer juks også med Europa-modeller.

UTSLIPPSRYKTER OM BMW:  En ny BMW-modell blir blankpusset foran den store bilmessen Auto Expo, som åpnet i Beijing i dag. Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters/NTB Scanpix.
UTSLIPPSRYKTER OM BMW: En ny BMW-modell blir blankpusset foran den store bilmessen Auto Expo, som åpnet i Beijing i dag. Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BMW-aksjene har falt nesten 10 prosent etter at en tysk avis melder at utslippene fra en av BMWs diesel-modeller overstiger EUs utslippsgrense.

Det er avisa Auto Bild som torsdag skriver om det som kan være et nytt tilfelle av dieseljuks fra en tysk bilprodusent.

Ifølge avisa har BMWs modell X3 xDrive 20d utslipp som er elleve ganger større enn det som er tillatt i Europa.

Volkswagen har innrømmet at programvaren som manipulerer utslippsdata, også er installert i biler solgt i Europa, opplyser Tysklands transportminister.

BMW på sin side avviser påstandene, og sier de vil kontakte ICCT for å få detaljer om testen de har gjennomført.

— Det er ikke noen forskjell i behandlingen av eksosutslipp enten de er testkjøretøy eller på veien, sier bilprodusenten i en uttalelse.

1,6 og 2,0 liters diesel - Vi er blitt informert om at også i Europa, har kjøretøy med 1,6 og 2,0 liters dieselmotorer blitt berørt av manipulasjonene det er snakk om, sier Alexander Dobrindt torsdag.

Transportministeren sier utslippstester i Europa kommer til finne sted de neste månedene, men at de burde foregå på veiene og ikke i laboratorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.