BMW-aksjen stuper etter melding om diesel-juks

Volkswagen innrømmer juks også med Europa-modeller.

 UTSLIPPSRYKTER OM BMW:  En ny BMW-modell blir blankpusset foran den store bilmessen Auto Expo, som åpnet i Beijing i dag. Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters/NTB Scanpix.
UTSLIPPSRYKTER OM BMW: En ny BMW-modell blir blankpusset foran den store bilmessen Auto Expo, som åpnet i Beijing i dag. Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BMW-aksjene har falt nesten 10 prosent etter at en tysk avis melder at utslippene fra en av BMWs diesel-modeller overstiger EUs utslippsgrense.

Det er avisa Auto Bild som torsdag skriver om det som kan være et nytt tilfelle av dieseljuks fra en tysk bilprodusent.

Ifølge avisa har BMWs modell X3 xDrive 20d utslipp som er elleve ganger større enn det som er tillatt i Europa.

Volkswagen har innrømmet at programvaren som manipulerer utslippsdata, også er installert i biler solgt i Europa, opplyser Tysklands transportminister.

BMW på sin side avviser påstandene, og sier de vil kontakte ICCT for å få detaljer om testen de har gjennomført.

— Det er ikke noen forskjell i behandlingen av eksosutslipp enten de er testkjøretøy eller på veien, sier bilprodusenten i en uttalelse.

1,6 og 2,0 liters diesel
- Vi er blitt informert om at også i Europa, har kjøretøy med 1,6 og 2,0 liters dieselmotorer blitt berørt av manipulasjonene det er snakk om, sier Alexander Dobrindt torsdag.

Transportministeren sier utslippstester i Europa kommer til finne sted de neste månedene, men at de burde foregå på veiene og ikke i laboratorier.

Det vil også bli tatt tilfeldige tester på kjøretøy laget av andre bilprodusenter, opplyser Dobrindt.

Volkswagen-skandalen skyldes at selskapets biler har fått installert en programvare slik at bilene later til å være mer miljøvennlige under tester enn hva de egentlig er. Saken omfatter ifølge selskapet 11 millioner biler.

(NTB - AFP - Reuters).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram