«BMW-bande» på tokt: - Ekkelt

En småbarnsfar fikk seg en ubehagelig overraskelse da BMW-en hans ble ribbet for utstyr. Politiet har sett 25 liknende saker de siste to ukene.

INNBRUDD: Tyver har kommet seg inn i bilen til Waseem Mahmood og demontert alle instrumenter på dashbordet på natta. Foto: privat
INNBRUDD: Tyver har kommet seg inn i bilen til Waseem Mahmood og demontert alle instrumenter på dashbordet på natta. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Småbarnsfaren Waseem Mahmood våknet mandag morgen til en ubehagelig overraskelse. Hele BMW-en hans var totalt robbet for innhold.

- Det hang noe ut av bilen og da jeg åpnet bildøra var rattet, klimaanlegget, stereo og til og med airbagen stjålet, sier Mahmood til Dagbladet.

Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.

Mahmood bor på Frogner i Lillestrøm kommune med samboer og tre barn.

Utenfor soveromsvinduet

Natt til mandag hadde tyver, som politiet omtaler som «BMW-banden», knust en rute på hans BMW 1-serie fra 2013 og kommet seg inn i bilen.

- Det er tydelig at de har tatt seg god tid og demontert deler. Bilen sto rett utenfor soverommet til datteren og sønnen min, så det er skikkelig ekkelt å tenke på, sier Mahmood.

SJOKK-SYN: Rattet, klimaanlegget, stereo og airbagen er demontert i bilen. Foto: privat
SJOKK-SYN: Rattet, klimaanlegget, stereo og airbagen er demontert i bilen. Foto: privat Vis mer

Han regner med at det vil koste fra 50 000 kroner og oppover for å erstatte delene. 42-åringen har ikke sovet i natt og vært på vakt.

Han vil advare andre i området om at det er tyver på tokt.

- Vi har bodd her i ti år og følt oss veldig trygge. Det er et stille område og vi trodde vi skulle høre det hvis det kom noen. Det er jævlig ubehagelig å tenke på, sier han.

Organisert kriminalitet

Politioverbetjent Øyvind Lauritz Kværner, leder av etterforskningsseksjonen i Ullensaker lensmannsdistrikt sier til Dagbladet at de siste to ukene har det vært 25 bilinnbrudd på primært BMW-er på Østlandet.

- Vi har hatt 12 saker i området, så har de også vært i Nittedals-området, Gjøvik og i Innlandet, sier han.

GJERNINGSMANN: Tyvene er fanget på overvåkningskamera. - De bærer preg av å ikke vil bli kjent igjen, sier politibetjenten. Foto: politi
GJERNINGSMANN: Tyvene er fanget på overvåkningskamera. - De bærer preg av å ikke vil bli kjent igjen, sier politibetjenten. Foto: politi Vis mer

Politiet tror det er de samme gjerningspersonene som står bak og at det kan være såkalte mobile vinningskriminelle fra Øst-Europa.

- De vet veldig godt hva de gjør og du skal ha en viss kjennskap til utstyret. Det er den samme metoden hver gang, de samme rutene som knuses og utstyret som demonteres, sier han.

INNBRUDD: Flere personer som fortsatt er på frifot, gjennomfører et frekt tyveri i byen Tulsa i den amerikanske delstaten Oklahoma. Video: Tulsa Police Department / Facebook. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Kartlegger på forhånd

- Hva skjer med utstyret?

- Utstyret samles trolig opp og kjøres ut av landet for et illegalt marked.

Politiet har videoovervåkningsbilder av gjerningspersonene.

- Det som er typisk er at de har mørke og nøytrale klær. De fremstår som uredde, sier Kværner.

Kværner tror ikke «banden» kommer til å stoppe med det første og anbefaler alle BMW-eiere å være litt på vakt - hvis du har en garasje, sett bilen der.

- De kartlegger hvor bilen er på forhånd. Vi har ikke noe tro på at det gir seg uten videre. Det er ikke uvanlig at de kommer tilbake til samme sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer