EKSPLODERTE:  Bilen til Nasim Karim, en BMW-X5, startet av seg selv og tok fyr. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.
EKSPLODERTE: Bilen til Nasim Karim, en BMW-X5, startet av seg selv og tok fyr. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.Vis mer

- BMW-en startet av seg selv og eksploderte

Uten forvarsel startet bilen til Nasim Karim av seg selv. Bare minutter etterpå var den overtent og eksploderte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En nabo så at bilen vår hadde startet og at det brant i den. Hun ringte meg og da jeg kom ut var det full fyr. Vi var redde for at den skulle sprenge hele nabolaget da det er en stor dieseltank i bilen, sier en fortvilet Nasim Karim til Dagbladet.

Skrekkhistorien bekymrer forfatteren som blant annet er kjent for boken "Izzat - for ærens skyld". Hun priser seg lykkelig over at barna hennes ikke var i bilen.

Redd for hva som kunne skjedd - Det har hendt at jeg har ungene sittende i bilen hvis jeg bare må stikke ut et lite minutt for å gjøre noe. Hvis det hadde skjedd nå, så tør jeg ikke tenke på hva som kunne skjedd, sier Karim med skjelvende stemme.

- Da det begynte å brenne var det umulig å få opp hverken vinduene eller dørene som låste seg. Det gikk utrolig raskt fra det begynte å brenne til bilen var overtent. Det kunne gått forferdelig galt hvis det hadde vært noen i bilen, sier Nasim Karim.

Startet av seg selv Episoden skjedde i Drammen, sent lørdag kveld etter at mannen hennes hadde vært ute en kjøretur. Ti minutter etter at han hadde stoppet bilen og slått av motoren, startet den opp helt av seg selv.

- Jeg tenker med gru på hvis det hadde skjedd da mannen min Shahid var i bilen. Hvis det under en brann ikke hadde vært mulig å åpne dørene eller vinduene, forvandler bilen seg til en dødsmaskin, sier Nasir Karim.

Fant ikke feilen Ekteparet har tidligere tatt opp med verkstedet der de kjøpte bilen at det er noe feil med bilen. Unormalt store mengder eksos og røyk har veltet ut av eksosanlegget, men på verkstedet har de ikke klart å finne ut hva som var feil.

- Vi har tatt alle de servicene vi skal på bilen og vel så det. Vi har klaget over feilen og advart at det kan skje noe fryktelig galt hvis de ikke finner ut av feilen.

- Kan være dødsfarlig - Jeg får pengene tilbake på forsikringen - det handler ikke om det. Men vi er redde for hva som kan skje. Hvis det er flere biler av denne typen der ute med de samme problemene kan det være dødsfarlig. 

Hos Bilia i Drammen hvor bilen er kjøpt og servicer gjennomført, opplyser de at bilen har vært inne til reparasjon for store utslipp av eksos.

- Har vært problemer - Den bilen har vært lit inn og ut av verkstedet og de har fulgt serviceprogrammet for bilen. Det har vært problemer med kjøleveskeanlegget og vi har byttet toppakning på bilen. Utover det kan jeg ikke si noe om denne spesifikke saken, sier verkstedsjef på BMW Gøran Eilertsen til Dagbladet.

Regionssjef for ettermarked Torstein Christensen i BMW Norge har ikke hørt om lignende tilfeller hvor modellen X5 har begynt å brenne.

- Ukjent problemstilling - Nei, det har jeg ikke hørt om. Det er helt ukjent for meg og vi har aldri tilbakekalt biler av den grunn. På en bil som er 8 - 9 år gammel kan det være mange årsaker til at en feil oppstår som ikke kan knyttes til en produksjonsfeil, sier Torstein Christensen i BMW Norge.

KUNNE GÅTT GALT: Nasim Karim tenker med gru på hva som kunne skjedd hvis barna hennes hadde vært i bilen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.
KUNNE GÅTT GALT: Nasim Karim tenker med gru på hva som kunne skjedd hvis barna hennes hadde vært i bilen. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET. Vis mer
Vis mer