BMW heteste Tina-spor

STAVANGER (Dagbladet.no): «Du trenger ikke bekymre deg for den damen lenger. Hun ligger godt skjult.» sa mannen i BMW'en. Flere vitner knytter drapet til bilen, og politiet har fått over 100 BMW-tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få dager etter at Tina Jørgensen (20) forsvant, overhørte kvinnen samtalen mellom to menn i en mørk BMW i Stavanger sentrum. Hun husket ordvekslingen da liket av Tina ble funnet i kummen ved Bore kirke. Observasjonen er uhyre interessant for etterforskerne, skriver VG.

Et annet vitne så en mørk BMW med to menn like ved det antatte drapsstedet på Sølyst. Den ene mannen sto utenfor bilen med en lyshåret kvinne. Dette vitnet kan ha vært den siste som så Tina i livet - foruten gjerningsmennene. Han mener at det var en BMW i 3-serien - trolig en modell fra perioden 1991 til 1998.

Sirkler inn BMW

- Vi er på jakt etter alle mulige opplysninger om en mørk BMW, sier kriminalsjef Bjørn Andersen til Dagbladet.no.

Bilen er det heteste sporet i jakten på Tinas drapsmann. En egen politigruppe som jobber med BMW-sporet har fått inn over 100 tips. De prøver å finne ut hvor mange slike biler som befinner seg i Stavanger-området. Ifølge Rogalands Avis kan det være 3000 mørklakkerte BMW'er i regionen. Er det en bil i 3-serien, er tallet lavere.

I går fikk flere hundre drosjesjåfører i Vestlands-byen utdelt et spørreskjema av politiet. De blir bedt om å skrive det ned hvis de så noe uvanlig natt til 24. september.

Kona nektet avhør

Etter hva Stavanger Aftenblad erfarer vil politiet nærme seg personer i Tinas nærmeste bekjentskapskrets. Der finnes der flere personer som politiet ønsker å sjekke inn eller ut av saken.

Heller ikke den etterforskede piratsjåføren eller den siktede drosjesjåføren er sjekket ut av saken. Kona til drosjesjåføren som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring, var innkalt til politiavhør i går, men nektet å møte.

- Det er fortsatt ting ved disse personene vi må sjekke, sier kriminalsjef Andersen til Dagbladet.no.