Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bo er mer karismatisk enn svigermor

Obama fornærmet svigermor i en valgkamptale.

PRESIDENTEN OG DEN KARISMATISKE BIKKJA: Obama og Bo utenfor det ovale kontor i mars i år. Foto: Larry Downing / Reuters
PRESIDENTEN OG DEN KARISMATISKE BIKKJA: Obama og Bo utenfor det ovale kontor i mars i år. Foto: Larry Downing / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en valgkamptale i Iowa onsdag denne uka uttalte Barack Obama at bikkja Bo er mer karismatisk enn svigermora, skriver Daily Mail.

Da presidenten gikk på talestolen, sa han følgende:

-La oss bare innse det. På skalaen over karismatiske personer i min husholdning har du henne (Michelle), jentene, Bo, svigermor også meg.

Presidenten var derimot rask til å rette på seg selv, og uttalte deretter:

- Faktisk kommer min svigermor før Bo.

«Førstebestemor» Presidenten forsøkte seg til slutt med et plaster på såret og sa at han var veldig i glad i sin svigermor, fordi det er fra henne Michelle har sitt flotte utseende fra.

Michelle Obamas mor, Marian Robinson, har bodd med Obamas familie i det hvite hus etter at svigersønnen ble president. Robinson ble også den første personen til å bli titulert «førstebestemor» i 2008.

Den portugisiske vannhunden Bo var en gave fra senator Edward Kennedy til Sasha (11) og Malia (14), som ble lovet en hund av faren under valgkampen. 

Medicare-kamp Tidligere denne uka har Medicare vært mye diskutert i valgkampen mellom Obama og Mitt Romney. Demokratene beskylder republikanerne for å ville rasere Medicare, som er en helseforsikring for alle amerikanere over 65, og for uføre personer.

Obamas valgkamprådgiver David Axelrod har sagt at hvis republikanerne vinner valget i november så vil Medicare være en nedadgående spiral. Demokratene driver nå aktiv valgkamp på Medicare, og har trykket 100 000 jakkemerker med teksten: «Redd Medicare, stem demokratisk».

Den republikanske leiren med Mitt Romney i spissen valgte på sin side nylig å utpeke Paul Ryan som sin visepresidentkandidat.

- Med utnevnelsen har Mitt Romney valgt en republikansk leder som deler hans egen feilaktige teori om at skattelettelser for de rike og nye byrder for middelklassen og de eldre vil skape en sterkere økonomi, slo Obamas valgkampsjef Jim Messina fast.

«Hyklers og uærlig» Ryan er kjent som en hauk i budsjettpolitikken, og hans kampsak er store kutt i offentlige utgifter.

Ryans forslag om å endre Medicare, et forslag han selv fremstiller som nødvendig for å hindre at det ikke går konkurs, har blitt et hovedtema i valgkampen.

I Romneys siste TV-kampanje beskylder han Obama for å kutte 716 milliarder dollar i Medicare-budsjettene til fordel for fornyingen av helseomsorgen, også omtalt som «Obamacare». Dette vil faktisk være til skade for pensjonister, mener han.

Obama-leiren har derimot kalt kampanjen for «hyklersk og uærlig».

UKARISMATISK?: Marian Robinson, Obamas svigermor og USAs "førstebestemor". Foto: Cliff Owen / AP Photo
UKARISMATISK?: Marian Robinson, Obamas svigermor og USAs "førstebestemor". Foto: Cliff Owen / AP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media