Bo Xilai tiltalt for korrupsjon, bestikkelser og maktmisbruk

Den tidligere så mektige kinesiske politikeren har ikke vært sett offentlig på over ett år.

TILTALT: Den tidligere så mektige kinesiske politikeren Bo Xilai er formelt tiltalt for korrupsjon, bestikkelser og maktmisbruk, ifølge kinesiske medier. Foto: AP Photo/Alexander F. Yuan/NTBScanpix
TILTALT: Den tidligere så mektige kinesiske politikeren Bo Xilai er formelt tiltalt for korrupsjon, bestikkelser og maktmisbruk, ifølge kinesiske medier. Foto: AP Photo/Alexander F. Yuan/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere så mektige kinesiske politikeren Bo Xilai er formelt tiltalt for korrupsjon, bestikkelser og maktmisbruk, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

Tiltalen er levert til retten i Jinan i Shandong-provinsen torsdag, og dermed er veien åpen for rettssaken mot ham.

Den tidligere partisjefen i Chongqing har ikke vært sett offentlig på over ett år, siden han ble arrestert etter at hans politisjef og nære medarbeider Wang Lijun søkte tilflukt i den amerikanske ambassaden.

Da ble det avslørt at han hadde mottatt massive bestikkelser etter at hans kone Gu Kailai ble dømt for drapet på en britisk forretningsforbindelse.

Bos fall var den største politiske skandalen på mange tiår. Om det ikke hadde vært for skandalen, ville Bo etter alt å dømme blitt valgt inn i kommunistpartiets mektige arbeidsutvalg.

(NTB)