Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bo Xilais kone tiltalt for drap

Gu Kailai, kona til den avsatte kinesiske toppolitikeren Bo Xilai, er tiltalt for drapet på en britisk forretningsmann, ifølge kinesiske medier.

TILTALT: Bo Xilai er den høyest rangerte kineser som er fjernet fra sin stilling på flere ti-år. Til venstre hans kone, Gu Kailai, som idag ble tiltalt for drap.  REUTERS/Kyodo/China Foto Press/Files
TILTALT: Bo Xilai er den høyest rangerte kineser som er fjernet fra sin stilling på flere ti-år. Til venstre hans kone, Gu Kailai, som idag ble tiltalt for drap. REUTERS/Kyodo/China Foto Press/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEIJING: Kinesiske myndigheter har tatt ut tiltale mot Kailai og familiens ansatte Zhnag Xiaojun. De er tiltalt for å ha forgiftet og drept britiske Neil Heywood (41), skriver det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

- Bevisene for de to tiltaltes lovbrudd er tydelige og omfattende. De skal derfor tiltales for forsettlig drap, skriver Xinhua.

Drapet ble angivelig beordret for å hindre at Heywood avslørte Gus planer om å flytte penger til utlandet, ifølge politikilder nyhetsbyrået Reuters snakket med i april.

Maktkampen rundt Bo Xilai har vakt stor oppsikt også internasjonalt. Bo ble i mars avsatt fra stillingen som partisjef i Chongqing, en av Kinas største byer, og senere suspendert fra kommunistpartiets topporgan politbyrået.

Den offisielle forklaringen var «alvorlige disiplinærbrudd», en betegnelse som gjerne brukes om korrupsjon. Kommentatorer kaller avskjedigelsen av Bo for noe av det mest oppsiktsvekkende som har skjedd i kinesisk politikk på lenge. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media