DØMT: Bo Xilai er dømt til livstid i fengsel for bestikkelser, korrupsjon og maktmisbruk. Nå stifter tilhengerne et nytt parti.  Foto: REUTERS/China Central Television (CCTV)/NTB-Scanpix
DØMT: Bo Xilai er dømt til livstid i fengsel for bestikkelser, korrupsjon og maktmisbruk. Nå stifter tilhengerne et nytt parti. Foto: REUTERS/China Central Television (CCTV)/NTB-ScanpixVis mer

Bo Xilais støttespillere danner nytt parti

Tilhengere av den tidligere kinesiske toppolitikeren Bo Xilai, som er dømt til livstids fengsel for korrupsjon, har dannet et nytt politisk parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet heter Zhi Xian, som kan oversettes med «grunnloven er den øverste myndigheten», ble dannet tidligere denne uken, opplyser Wang Zheng, en av grunnleggerne av det nye partiet. Samtidig ble den straffedømte Bo utpekt til partileder på livstid.

- Dette er ikke forbudt ifølge kinesisk lov. Det er både lovlig og rimelig, sier Wang, som er professor i internasjonal handel ved det økonomiske instituttet i Beijing. Han ønsker imidlertid ikke å avsløre hvor mange medlemmer det nye partiet har.

Bo Xilai var tidligere en stigende stjerne i det kinesiske kommunistpartiet, men ble i høst dømt for korrupsjon og maktmisbruk etter et dramatisk fall fra partitoppen.
(NTB)