«BOB» utløste full bombealarm

Tre bokstaver skriblet på en spypose utløste full bombealarm om bord i et United Airlines fly på vei fra Sydney til Los Angeles tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

90 minutter etter avgang valgte kapteinen å gjøre vendereis, og dumpe alt drivstoffet i havet før landing.

Ifølge den australske radiostasjonen ABC var det bokstavene BOB som utløste tirsdagens bombealarmen om bord i Flight 840.

Bombe Om Bord?

Bokstavene var skriblet på en spypose som ble funnet inne på et av flyets toaletter. Flykapteinen besluttet at bokstavene kunne stå for Bombe Om Bord, og valgte å slå full alarm.

Etter landing i Sydney ble både flyet og de 246 passasjerene grundig undersøkt, men noen bombe ble ikke funnet.

Nå undrer United Airlines og australske luftfartsmyndigheter på om forklaringen på skribleriene kan være en annen og høyst uskyldig.

Best Om Bord?

En av forklaringene er ganske enkelt at noen enten bevisst eller ubevisst har skriblet navnet Bob på posen, enten Bob selv eller en av hans beundrere.

En annen sannsynlig forklaring på mysteriet er at besetningsmedlemmer på fly ofte bruker BOB som forkortelse for Best Om Bord, når de seg imellom spøkefullt kårer den mest attraktive passasjeren.

Dette bekreftes av en talsmann for de kabinansattes forening i Australia, Michael Mijatov.

- Det indikerer bare at noen som sitter i et bestemt sete, for å si det rett ut ser ganske godt ut, sier Mijatov.

Støtter kapteinen

Australias transportminister John Anderson medgir også at BOB er en forkortelse som ofte brukes blant besetningsmedlemmer, men mener likevel flykapteinen gjorde rett da han slo bombealarm og gjorde vendereis.

- Under slike omstendigheter tror jeg det vil være galt å dømme. Etter min oppfatning gjorde flygeren rett i å ikke ta noen sjanser, sier Anderson.

Hvor uskyldig skriblingen på spyposen enn kan ha vært, kan den ansvarlige vente seg en kraftig skrape dersom han eller hun blir funnet, lover Anderson.

- Uansvarlig

- Noen har uansett vært enten uansvarlig eller fryktelig egoistisk og dum, og vi vil gjøre alt for å finne den ansvarlige, sier Anderson.

Selv om mange nok trekker på smilebåndet over det hele, og mener terrorfrykten kanskje har gått vel langt, slutter også Australias statsminister John Howard fullt og helt opp om den forsiktige flykapteinen.

- Jeg vil heller fly med en overforsiktig flyger, enn med en som er nonchalant og tror at alle andre er det samme, sier Howard i en kommentar.

(NTB)