Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bobbier granskes for gratis tekopper

Politiet i Cheshire nordvest i England har satt i gang intern gransking av flere av sine tjenestemenn. De er mistenkt for å ha latt seg bestikke - med gratis te og kaffe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge BBC skal tjenestemennene flere ganger ha kost seg med varm drikke fra en bensin- og servicestasjon på en motorvei i området. Betjeningen er ikke mistenkt for noe annet enn hyggelig oppførsel overfor politiet, men regler er regler.

Og reglene fastslår ettertrykkelig at «det er forbudt for tjenestemenn og - kvinner i tjeneste å la seg beverte».

- Vi har nettopp satt i gang en gransking av saken, og ingen er så langt tatt ut av tjeneste, sa en talsmann for Cheshire-politiet denne uken.

En talsmann for foreningen Victims of Crime, som organiserer ofre for kriminalitet, sier granskingen i Cheshire er absurd.

- At politifolk drikker en kopp te med folk i områder der de patruljerer, bidrar til bedre kontakt mellom politiet og befolkningen, mener Norman Brennan.

Brennan er selv tidligere politimann i London og sier at han selv, i likhet med titusener av andre politifolk, har drukket massevis av gratis te. En bobby med en tekopp i hånden er selve bildet på hverdagslig britisk trygghet og ro, mener han. (©NTB)