Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bobestyrer skal legge ut Tommy Sharifs luksusbil på Finn

Er verdt over 600 000 kroner.

 IKKE LENGER BAK RATTET: Tasawer Tommy Sharif har vært i besittelse av en BMW X5 som bobestyrer har valgt å legge ut på Finn. Bilen på bildet er et illustrasjonsbilde og tilhører ikke Sharif. Foto: Agnete Brun
IKKE LENGER BAK RATTET: Tasawer Tommy Sharif har vært i besittelse av en BMW X5 som bobestyrer har valgt å legge ut på Finn. Bilen på bildet er et illustrasjonsbilde og tilhører ikke Sharif. Foto: Agnete Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juni ble den tidligere «dekk-kongen» Tommy Sharif (39) pågrepet av politiet, siktet for grov bounndragelse. Ifølge bobestyrer Christian Lundin skylder Sharif over 90 millioner kroner til kreditorene etter at totalt ni av selskapene hans ble slått konkurs tidligere i år.

Samtidig er det avdekket at Sharif har overført millionbeløp fra selskapene til seg selv, uten å melde fra til skattemyndighetene.

Lundin mener den avgåtte dekk-kongen har prøvd å unndra verdier fra selskapene ved overføre dem til seg selv og familiemedlemmer.

 - De siste tre åra har Sharif overført 7 millioner kroner fra firmaene sine til sine private kontoer. 3,2 millioner av dette beløpet ble overført i 2015, sier Lundin til Dagbladet.

Det ble blant annet funnet et beløp på 800 000 kroner i bilen til Tommys lillebror som politiet beslagla. Økokrim har allerede frosset 1,3 millioner på kontoen til Sharifs sønn, og i august tok politiet beslag i en bruktimporterte BMW X5 2012 modell som de har funnet i Mosjøen.

Dyr bil Dagbladet kjenner til at bilen har blitt brukt av Sharif før pågripelsen, men har før beslaget blitt disponert av en ukjent kvinne.

- Bilen står på navnet til faren, og jeg skal innhente en underskrift på salgsmeldingen før jeg legger den ut på Finn i neste uke, sier Lundin.

Et kjapt søk på Finn viser at en splitter ny BMW X5 2015 modell har en pris mellom 900 000 og 1300 000 kroner. Prisen avhenger av blant annet bilens modell, stand, kjørelengde og utstyr. Bilen ligger dermed i det øvre prosjektet når det gjelder luksus-SUV i Norge.

Selv om Sharifs bil er tre år gammel har den fortsatt en stiv pris. Ifølge Finn kan du få en normalt brukt BMW X5 fra 2012 til omlag 600 000 kroner.

SNIFFET ETTER PENGER: Politiet brukte valutahunder for å undersøke lokalene til dekkfirmaet Sharif på Alnabru i Oslo. Den tidligere bildekkkongen Tommy Sharif ble pågrepet og siktet for å ha forfordelt gjeldsbetaling til seg selv før konkursen. Foto: NTB scanpix
SNIFFET ETTER PENGER: Politiet brukte valutahunder for å undersøke lokalene til dekkfirmaet Sharif på Alnabru i Oslo. Den tidligere bildekkkongen Tommy Sharif ble pågrepet og siktet for å ha forfordelt gjeldsbetaling til seg selv før konkursen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sharif har samtykket til salget av bilen, opplyser hans forsvarer John Christian Elden.

- Vi har samtykket i at bilen selges, men pengene for den skal til Tommy og ikke bobestyrer, sier Elden.

Han mener at bilen ikke tilhører konkursboet, og at pengene dermed ikke kan gå til boet. Samtidig forteller han at pengene som ble beslaglagt trolig allerede er tilbakelevert etter at politiet sjekket ut at det var lovlige midler.

- Jeg har ikke hørt noe om at politiet fortsatt skal ha noen interesse i akkurat de pengene.

Jaktet på verdier og bevis Lundin har siden opprettelsen av konkursboet jaktet på Sharifs verdier. Han har blant annet fått tak i en server og flere harddisker i containeren til Sharif som kan inneholde regnskapsdata fra Sharifs tidligere selskaper. Disse regnskapene har vært sporløst forsvunnet, og vært etterlyst av politiet.

Sharif er siktet etter straffelovens paragraf 283, som har en strafferamme på seks års fengsel. Ifølge Elden er ikke klienten hans mistenkt for noen overføringer uten å varsle skattemyndighetene.

- Han er bare mistenkt for å prioritere gjeld til seg selv framfor andre kreditorer i 2014 med inntil 3 millioner kroner. Dette har ingen skattemessige konsekvenser, har Elden tidligere fortalt.

Tommy Sharif erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, og har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!