Bobestyrer vitner for Hamre

SKIEN (Dagbladet): Bobestyrer i Hamre-konkursen, advokat Rune Jensen, skal vitne når Atle Hamre i dag kjemper for ikke å bli utestengt fra alle travbaner i ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er Hamres advokat Per Danielsen som har bedt bobestyreren forklare seg direkte for Appellutvalget under møte i formiddag. Danielsen mener at advokat Rune Jensen kan gi et positivt bilde av Hamre.

Bobestyreren har blitt utsatt for massiv kritikk fra utpressingsoffer Thor Christensen og hans advokat Sverre Holm for ikke å ha hatt en kritisk nok innstilling overfor travkusken.

Fikk dispensasjon

Etter at Hamre ble dømt til fem års fengsel for grov utpressing av eksreder Christensen, ble kusken utestengt fra alle totalisatorbaner her i landet i ti år. Han måtte derfor i all hast få dispensasjon for å få lov til å møte i Appellutvalget på Bjerke travbane i dag!

Hamre får heller ikke lov å være tilskuer på en travbane i ti år framover.

- Jeg tror ikke at domsutvalg i travselskapet har lovlig adgang til å utestenge en person fra en offentlig plass på denne måten, sier advokat Per Danielsen til Dagbladet.

Kjemper

I dag kjemper han for at Appellutvalget skal omgjøre vedtaket om utestenging. Han viser til at dommen mot Atle Hamre i Sandefjord byrett er anket og dermed ikke rettskraftig.

Subsidiert mener Hamres forsvarer at en utestenging på ti år er det samme som gi ham et livsvarig yrkesforbud.

- Han er fratatt muligheten for å trene hensiktsmessig samt å pleie sine kontakter i travmiljøet når han ikke engang får oppholde seg på områder eller deler av område som benyttes i forbindelse med travløp med totalisator, argumenterer advokat Per Danielsen.

Han mener at at Atle Hamre har blitt et offer for ønsket fra Det norske Travselskap om å sikre travsportens rykte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer