Bobil tatt av vinden - Lysefjordbrua stengt

Ekstremværet «Lena» nærmer seg Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bobil ble i dag tatt av vinden da den skulle kjøre over Lysefjordbrua i Rogaland. Tidligere i dag sendte Meteorologisk institutt ut et varsel om ekstremvær for Vestlandet, kalt «Lena».

- Det er sterk vind som tok tak i bobilen og veltet den over fortauet, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt Henning Andersen til Dagbladet.

Beredskap Ingen personer ble skadd i hendelsen, og bilberging foregår på stedet. Politiet har nå stengt Lysefjordbrua i begge retninger på grunn av sterk vind.

Andersen forteller at de foreløpig har god kontroll, men at de er i beredskap hvis været skulle skape større problemer.

- Vi har vår beredskap, og så ser vi an situasjonen utover sammen med de andre nødetatene.

Også i Hordaland kommer det meldinger om at uværet er ankommet.

Politiet i Hordaland kommer med følgende henstilling til publikum:

 «Vi har flere meldinger om trær som har veltet og er i ferd med å velte. Publikum henstilles til å være oppmerksomme på omgivelsene man ferdes om man befinner seg utendørs. Trær og løse gjenstander kan være til fare.»

Et tre er veltet ved innkjøringen til Eidsvågstunnelen nordgående retning, og stengte tunnelen, opplyser operasjonssentralen i Hordaland-politiet på Twitter. Klokka 18.25 er den imidlertid åpnet igjen.

Sterk vind Meteorolog Berit Hagen oppfordrer beboere på Vestlandet om å forsikre seg om at det ikke ligger noen løse gjenstander ute, og at båtene deres er godt fortøyd.

- Vi har erfart tidligere at de plutselige vindkastene kan være mest ødeleggende, sier Hagen.


- Vi er oppmerksomme på dette, men håper også at båtfolket er bevisste selv, sier Andersen.

Ekstremværet har fått navnet «Lena» og kommer til å ha en vindstyrke som klassifiserer til sterk storm, altså 30 meter i sekundet. Vindkastene kan komme opp i 35 meter i sekundet. 

Rogaland først ut Det kraftige lavtrykket som nå befinner seg sør i Nordsjøen vil bevege seg nordover utover kvelden og natta. Det er Rogaland som vil merke ekstremværet først. 

- «Lena» vil gi sørøstlig vind over Vestlandet med sterke vindkast i fjorder. Rogaland vil merke dette først, før lavtrykket beveger seg nordover, sier meteorologen. 

Ekstremværet vil ikke ifølge Hagen ramme Vestlandet nord for Stad, men kommer til å fortsette utover natta. 

- Vi forventer at det vil være over i morgen tidlig, sier hun. 

EKSTREMVÆR: Ekstremværet som har fått navnet «Lena», treffer Vestlandet i dag med full styrke. Det er ventet vindkast opp mot 35 meter i sekundet. Foto: Meteorologisk institutt
EKSTREMVÆR: Ekstremværet som har fått navnet «Lena», treffer Vestlandet i dag med full styrke. Det er ventet vindkast opp mot 35 meter i sekundet. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer