Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bobil-turister robbet

Liten ransbølge i Strømstad skaper storm. Myndigheten frykter turistene uteblir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved 04-tida natt til tirsdag ble det dramatisk for en norsk familie som overnattet på Dynekilen Camping nord for Strømstad.

Familien våknet av at bobilen deres ble angrepet, melder NRK Østfold som siterer den svenske avisa Bohuslänningen.

Inngangsdøren ble brukket opp, men så snart ranerne skjønte at de var oppdaget, flyktet de fra stedet uten utbytte. Ranerne forsvant i en mørkegrønn bil.

Samme natt ble et sveitsisk par ranet et stykke sørover på E6.

Ingen er så langt pågrepet i forbindelse med de to hendelsene.

Tyske medier omtaler veiranene i Sverige, og advarer tyske bobilturister. Svenske myndigheter og turistorganisasjonene river seg i håret.

- Det er trist at de har blåst dette opp på denne måten. Veiranene representerer bare noen promiller av den totale kriminaliteten i Sverige, sier Per-Arne Nilsson til Bohuslänningen.

ILLUSTRASJON: Tyske aviser advarer sine lesere mot å dra på bobilferie til Sverige. Faren for landeveisrøveri er for stor. Foto: SCANPIX
ILLUSTRASJON: Tyske aviser advarer sine lesere mot å dra på bobilferie til Sverige. Faren for landeveisrøveri er for stor. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling