Været:

Boble med varmluft gir Norge Europas beste helgevær

Ta fram solkremen om du bor sør for Trondheim.

VÅRVÆR: Synnva Sandven (27) og Silje Dammann (27) trillet barnevogner i det fine været på Kadettangen i Sandvika. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
VÅRVÆR: Synnva Sandven (27) og Silje Dammann (27) trillet barnevogner i det fine været på Kadettangen i Sandvika. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SANDVIKA (Dagbladet) : Synnva Sandven (27) fra Kongsberg og Silje Dammann (27) fra Lommedalen nyter solskinnet på trilletur med sine små barn langs Bærumselva i Sandvika i Bærum.

- Det er så deilig å komme seg ut når været blir så fint, sier Synnva.

Og godværet ser ut til å bare fortsette!

Varmt

- Det ser ut som om det blir veldig mye pent vær til helga. Det er en boble med varmluft som beveger seg mot Sør-Norge. Kombinert med klarvær og mye sol gjør det at det kommer til å bli ganske varmt, sier Matilda Hallerstig, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Vestlandet sør for Stadt, Sørlandet, Østlandet og hovedstaden kan med andre ord vente seg en forsmak på sommeren i dagene framover og til helga.

Hallerstig forteller at vi kan vente temperaturer på over 20 grader.

- Det blir kjøligere i høyden. Temperaturen vil ligge på rundt null grader i fjellet. Det er store temperaturforskjeller, noe som er typisk for våren, sier Hallerstig til Dagbladet.

Kaldere nord

For alle nord for Helgeland blir sol en mangelvare, men for skigåerne og snøglade nordlendinger er det gode nyheter på værfronten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer