Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boblemannen sprakk

Etter sju minutter og åtte sekunder klarte ikke stuntartist David Blaine holde pusten lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Illusjonisten hadde oppholdt seg ei hel uke inne i ei vannboble i New York, før han tok fatt på verdensrekordforsøket.

Ved å holde pusten under vann mens han prøvde å fri seg selv fra kjetting og håndjern, forsøkte Blaine å utfordre gjeldende verdensrekord på åtte minutter og femtiåtte sekunder. Stuntet ble sendt direkte på tv-kanalen ABC, melder CNN

Svak

Skjelvende og svak takket David Blaine sine fans før han dro til sykehuset, melder BBC.

- Dette var en vanskelig uke, men dere alle fikk dagene til å fly av gårde med deres sterke entusiasme og energi. Takk til dere alle sammen, sa Blaine til de jublende tilhørerne på Lincoln Square i New York.

Etter sju minutter og åtte sekunder uten lufttilførsel i vannbobla fikk Blaine store problemer. Han så ut til å være fri fra lenkene som bandt hendene hans, men han kjempet hardt for å få løs føttene da dykkere entret tanken og dro ham ut.

Bekymret for helsa

Illusjonistens talsmann Pat Smith sier at legene er bekymret for Blaines helse, både når det gjelder hudplager etter ei uke i vann, men også når det gjelder helsa hans forøvrig.

Boblemannen sprakk

Under det ukelange stuntet i vannbobla, mottok Blaine mat og drikke gjennom et rør. Da huden på hendene etter hvert begynte å gi ham store problemer, stakk han hendene ut av hull i tanken, slik at leger kunne smøre med krem og gi ham spesialhandsker.

Etter fem dager i vannet klaget David Blaine over at huden ga ham nålestikkaktige smerter.

Magikeren har utført oppsiktsvekkende stunts også tidligere. Blant annet har Blaine oppholdt seg 61 timer inne i en isblokk, og han har bare levd på vann i 44 dager i et gjenomsiktig bur over Themsen i London.

VANNMANNEN: I hele sju dager levde magiker David Blaine i denne vannbobla i Lincoln Center i New York. Foto: Scanpix/Reuters
VANNMANNEN: I hele sju dager levde magiker David Blaine i denne vannbobla i Lincoln Center i New York. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
<B>FÅR HJELP:</B> Etter det mislykkede rekordforsøket måtte David Blaine ha hjelp.
<B>HELSEFARLIG:</B> Slik så hendene til David Blaine ut etter ei snau uke i vann.
<B>MISLYKTES:</B> Etter sju minutter og åtte sekunder måtte David Blaine gi opp å slå verdensrekorden i å holde pusten under vann. Gjeldende rekord er åtte minutter og femtiåtte sekunder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media