Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boblevin årets julehit

Mens rødvin fra Vinmonopolet har gått ned i volum siden 2012.

IKKE BARE TIL NYTTÅRSFESTEN: Salget av musserende vin har økt markant på Vinmonopolet foran denne jula. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.
IKKE BARE TIL NYTTÅRSFESTEN: Salget av musserende vin har økt markant på Vinmonopolet foran denne jula. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix. Vis mer

Nordmenn handler mindre rødvin til julemiddagen, men går heller for mer lette og lyse produkter og alkoholfritt, viser juletrenden fra Vinmonopolet.

Vinmonopolet er helt stengt på julaften. Derfor har lille julaften blitt en dag nordmenn rusher til polet for å kjøpe drikke til julematen.

Kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet forteller til NTB at salget stadig dyttes nærmere julaften.

Julesalget fra 1. til 23. desember har økt med 1,9 prosent i år hos Vinmonoplet sammenlignet med i fjor.

Musserende

I fjor endte julesalget av musserende vin på 616 000 liter. I år har nordmenn handlet 674 000 liter boblevin. En økning på hele 9,4 prosent.

Også hvitvin, rosévin og sider har hatt en vekst.

- Folk spiser lettere enn før og da vil de ha noe lettere å drikke. Og vi ser en trend at folk vil ha drikke med lavere sukkerinnhold, færre kalorier og mindre alkohol i, sier Nordahl.

Brems for rødvin

Mens de mer lyse produktene har økt, så faller rødvinssalget. Rødvin er fortsatt den soleklart største kategorien.

I år er det solgt i overkant 4,7 millioner liter rødvin i desember, mot i underkant 4,8 millioner liter samme måned i fjor, noe som betyr en nedgang på 0,9 prosent.

- Det er en trend vi har sett i flere år, helt siden 2012, og dette har en sammenheng med temperaturen, tolker Vinmonopolets kommunikasjonssjef.