- Bød 300 000 for å få Lennart drept

Kriminelle bekrefter at de i fjor høst ble tilbudt penger fra drapssiktede Jan Ivar Ringstad og miljøet rundt ham for å likvidere Lennart Faugli (31).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forgårs ble Faugli skutt ned og drept på vei ut av tingretten i Mysen. Den tidligere dørvakta Jan Ivar Ringstad (37) erkjente i går å ha skutt de dødbringende skuddene. Han vil ikke ta stilling til straffskyld før han har sett politiets siktelse mot ham. Det får han trolig i politiavhør i dag.

I dag skal også en av mennene som via mellommenn ble tilbudt penger for å drepe Lennart Faugli avhøres av politiet. En 28-åring er tidligere blitt utpekt av politiet som en av de mest innflytelsesrike og farligste kriminelle i Norge. Han bekreftet i går kveld overfor Dagbladet at han vil forklare seg for politiet.

Trusslene haglet

-  I november i fjor ble jeg kontaktet av flere. De hadde blitt bedt om å ta livet av Lennart Faugli. De kontaktet meg for å diskutere det, sier 28-åringen til Dagbladet.

For to uker siden ble en 47 år gammel kriminell avhørt av politiet i Oslo. I avhøret fortalte mannen at Jan Ivar Ringstad like før jul i 2003 forsøkte å kjøpe våpen av ham.

-  Ringstad kom til hotellet jeg jobbet på i Oslo. Han ville ha et håndvåpen, og sa at han trengte det for å beskytte seg mot Lennart Faugli. Jeg ville ikke selge noe våpen, sier 47-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer