Bodde 200 meter fra skolen

Her bodde massemorderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAUHAJOKI (Dagbladet.no): Samtidig som Matti Juhani Saari (22) ser ut til å ha kopiert Jokela-tragedien, blant annet ved å kjøpe drapsvåpenet i samme butikk Pekka-Eric Auvinen, hevder han i brevene som politiet har funnet at han hadde planlagt skolemassakren i flere år.

Klokka 10.15 publiserte drapsmannen ”mediepakken” på nettet merket ”Massacre i Kauhajoki”. Omtrent en halvtime etterpå var han inne i klasserommet der han skjøt og drepte ti personer.

Saari var inne til avhør forrige fredag, fordi han hadde lagt ut en skytevideo på youtube. Han ble løslatt, men en kan ikke utelukke at politiet hadde et lite blikk på hva han gjorde.

Men de hadde i realiteten ikke tid til å reagere etter at de siste videoene som faktisk varslet massakren ble lagt ut. Matti Juhani Saari bodde nemlig i en leilighet bare 200 meter fra skolen.

Dagbladet.no var i dag utenfor leiligheten hans. Den er nå sperret av, og et av vinduene er knust. Fra enden av boligkomplekset er det mulig å se til yrkesskolen. Både der og hos naboer flagges det i dag på halv stang.

Matti Juhani Saari (22) bodde alene i leiligheten, men hadde selskap av en katt. 

22-åringen tilhørte et nettcommunity som kalte seg misantropia, altså menneskehat. Politiet mener at nettopp hat er motivet for de ti drapene. 

På en av lappene Saari la igjen skrev han: ”Jeg hater den menneskelige rasen”. ”Løsningen er en Walther 22”.

Bodde 200 meter fra skolen
KORT VEI TIL SKOLEN: Matti Juhani Saari publiserte sine siste filmer på nettet en halv time før politiet fikk de første meldingene om dramaet på skolen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
KORT VEI TIL SKOLEN: Matti Juhani Saari publiserte sine siste filmer på nettet en halv time før politiet fikk de første meldingene om dramaet på skolen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
SER SKOLEN FRA HUSET: Yrkesskolen i Kauhajoki ligger bare 200 meter fra leiligheten til Matti Juhani Saari.
KNUST VINDU: Tirsdag ble vinduet i Matti Juhani Saaris leilighet knust. Nå er ruta midlertidig reparert med en hvit plate.