HJEMMET: I denne hytta ved North Pond i Maine skal Christopher Knight (innrammet) ha bodd siden 1980-tallet. Foto: REUTERS/Maine State Police/Handout
HJEMMET: I denne hytta ved North Pond i Maine skal Christopher Knight (innrammet) ha bodd siden 1980-tallet. Foto: REUTERS/Maine State Police/HandoutVis mer

Bodde 27 år alene i skogen uten å snakke med noen

Eremitt arrestert for mer enn 1000 innbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): For 27 år siden gikk Christopher Knight (47) inn i skogene utenfor byen Rome i Maine i USA og ble der. Han bygget seg en hytte og snakket bare med én person på nærmere tre tiår inntil han ble arrestert i forrige uke, skriver Morning Sentinel.

Knight brukte dagene på å lese bøker og meditere. Om nettene stjal han fra andre som hadde slått leir i området. Torsdag i forrige uke ble han omsider avslørt da han utløste en alarm.

Til politiet har Knight innrømmet at han står bak innbruddene, men at han bare stjal det han trengte for å overleve, ifølge avisa.

En myte I lokalsamfunnet ble han kjent som «eremitten ved North Pond» etter at Morning Sentinel skrev en reportasje om i 2005 og beskrev hvordan det hadde vært tyverier og innbrudd ved flere titalls av de 300 leirplassene rundt vannet North Pond.

- Det har bare vært en myte eller vandrerhistorie at en eremitt har stått bak. Men det viste seg å være tilfellet, sier politibetjent Diane Perkins-Vance til Kennebec Journal.

I går fant politiet hytta som Knight hadde bygget og bodd. Her hadde han gjort alt for å gjøre seg så usynlig som mulig. Av frykt for å bli oppdaget, skal han aldri ha tent bål  - ikke en gang på de kaldeste dagene. I hytta fant politiet blant annet en radio, og Knight har opplyst at han liker å høre på den konservative radiopersonligheten Rush Limbaugh.

Knight skal ha levd en svært kalkulert tilværelse. Hver høst skal han ha lagt på seg, slik at han ikke trengte så mye mat gjennom vinteren.

- Han gikk bare ut i skogen en dag i 1986. Han hevder at han ikke har hatt en samtale med en annen person siden midten av 1990-tallet da han møtte noen på en tursti. Jeg var den første personen han snakket med siden 1990-tallet, sier Perkins Vance.

Ingen forklaring 47-åringen sitter nå fengslet, og politiet etterforsker hvordan han klarte å trekke seg ut av samfunnet, og hvorfor.

Ifølge Perkins-Vance skal Knight alltid ha vært fascinert av alenetilværelsen. Favorittboka hans er «Robinson Crusoe» - om en mann som er strandet alene på en øy i flere tiår.

Knight har forklart at han hadde en god oppvekst i Albion, og han har foreløpig ikke oppgitt noen dypere grunn til at han gikk inn i skogen og ble der. Det skal ha skjedd samme dag som Tjernobyl-ulykka 26. april 1986.

- Han har ikke forklart hvorfor. Han sier at han stadig har stilt seg selv det samme spørsmålet, sier Perkins-Vance til Kennebec Journal.

Tatt på fersken Knights første kontakt med omverdenen siden 1990-tallet skjedde rundt klokka 1.15 natt til torsdag i forrige uke. Da ble han arrestert for å ha brutt seg inn i Pine Tree-leiren for barn og funksjonhemmede og stjålet mat.

Selv anslår Knight at han har brutt seg inn i denne leiren mer enn 50 ganger i løpet av åra og tatt mat, øl, kaffe og andre ting for flere tusen dollar.

Terry Hughes, som er sersjant i skogspolitiet i Maine, fikk første gang høre historien om alle tyveriene ved North Pond da han begynte i jobben for 18 år siden. Da noen brøt seg inn i Pine Tree-leiren i mars, bestemte Hughes seg for å sette opp overvåkningsutstyr og komme til bunns i saken.

- Jeg visste at han før eller seinere ville utløse det kameraet, sier Hughes til Morning Sentinel.

Og torsdag i forrige uke ble Knight tatt på fersk gjerning mens han bar med seg mat for 280 dollar (om lag 1680 kroner).

Velstelt Da Knight ble pågrepet, skal han, ifølge Hughes, ha vært nybarbert og relativt velstelt.

ARRESTERT: Christopher Knight ble avbildet da han ble arrestert av politiet 4. april. Foto: REUTERS/Kennebec County Jail/Handout
ARRESTERT: Christopher Knight ble avbildet da han ble arrestert av politiet 4. april. Foto: REUTERS/Kennebec County Jail/Handout Vis mer

- Du kunne gått inn i en butikk og gått forbi ham uten å vite noe, forteller Hughes.

Politiet tror Hughes står bak mer enn 1000 tyverier og innbrudd. Alle tingene i hytta hans skal være stjålet bortsett fra brillene, som er de samme som han brukte i 1986.

Knight gikk ut av Lawrence High School i 1984. I skolens årbok står han ikke som deltaker i noen klubber eller aktiviteter, men han oppgir at framtidsplanen hans er å bli datatekniker, skriver Morning Sentinel.

Da politiet viste Knight et bilde av ham, klarte han ikke å gjenkjenne seg selv.

- Han har ikke sett seg selv i speilet på over 20 år, forklarer Hughes.

Glad det er over Han forteller også at Knight angrer på alle tyveriene.

- Han har erkjent at det var galt, sier Hughes.

På de 27 åra skal Knight aldri ha vært syk eller blitt alvorlig skadet, men nå er han bekymret for at han har fått diabetes. Overfor politiet skal han ha uttrykt glede over at eremittilværelsen er over.

- Jeg tror han har vært alene i så mange år at en del av ham bare ønsket å gi opp. Men den delen av ham som ville bli i skogen var sterkere, sier Hughes.

FILMET: Christopher Knight ble til slutt filmet av et overvåkingskamera og avslørt. Foto: REUTERS/Maine State Police/Handout
FILMET: Christopher Knight ble til slutt filmet av et overvåkingskamera og avslørt. Foto: REUTERS/Maine State Police/Handout Vis mer