Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Janne Jemtland:

Bodde med Jemt­lands ekte­mann: - Det var spesielt

I tida før Janne Jemtlands ektemann ble siktet for drap, bodde broren hennes, Terje Opheim, sammen med ham.

Slitsom og vond tid: Janne Jemtlands bror, Terje Opheim, synes perioden før hun ble funnet var veldig slitsom og vond å leve i. Nå er han lettet over at de har fått en avklaring, og ser fram til å gå videre i livet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Slitsom og vond tid: Janne Jemtlands bror, Terje Opheim, synes perioden før hun ble funnet var veldig slitsom og vond å leve i. Nå er han lettet over at de har fått en avklaring, og ser fram til å gå videre i livet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRUMUNDDAL (Dagbladet): Janne Jemtland ble i dag begravet fra en fullsatt Veldre kirke i Brumunddal.

Over 400 personer, både venner og familie, hadde møtt opp for å ta farvel med den 36 år gamle tobarnsmoren. På kisten lå hjerteformede kranser, omkranset av tente lys.

På en av benkene satt Jemtlands bror, Terje Opheim.

- Etter en hektisk tid, var det godt å endelig kunne sitte i kirka og bare være trist, sier han da Dagbladet møter ham etter begravelsen.

Bodde med ektemannen

Fra Jemtland ble meldt savnet 29. desember i fjor, tok det to uker før ektemannen ble siktet for drapet på henne. I denne perioden bodde Opheim sammen med ham og barna for å støtte dem.

- Det var spesielt å bo med ham, med tanke på at han ble siktet i ettertid, sier Opheim til Dagbladet.

Han forteller at han synes perioden før hun ble funnet var veldig slitsom og vond å leve i.

- Fjorten dager er lenge. Det var trist da hun ble funnet død, men det var også godt fordi det var så forferdelig å vente.

Opheim forteller at hele familien er lettet over at Janne ble funnet, slik at de fikk en avklaring, og nå kan gå videre med livene sine.

SUPERONKEL: De to barna Janne Jemtland etterlater seg, blir tatt godt vare på. Nå skal Opheim og brødrene stille opp som superonkler for dem. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SUPERONKEL: De to barna Janne Jemtland etterlater seg, blir tatt godt vare på. Nå skal Opheim og brødrene stille opp som superonkler for dem. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Hele landet bryr seg

Drapssaken har fått massiv oppmerksomhet landet over, noe som også gjenspeiler seg i støtten familien mottar nå i den tunge tida.

- Jeg føler at hele landet bryr seg, og synes det er godt at det kommer fram hvor bra hun var, sier Terje Opheim.

36 år gamle Jemtland etterlater seg to barn. Samtidig sitter ektemannen varetektsfengslet. Opheim forteller at barna ikke forstår omfanget av situasjonen, men at de får mye støtte og har mye bra folk rundt seg.

Videre forteller han at barna fortsatt går på skole og holder på med fritidsaktiviteter.

Jemtlands bistandsadvokat, Inger Johanne Reiestad-Hansen, sa at det var en fin og verdig seremoni. Hun fortalte også at barna blir godt ivaretatt av venner, familie og barnevernstjeneste.

- Det er politiet som informerer barna sammen med barnevernstjenesten. De får formidlet det som er hensiktsmessig for dem å vite, sa Reiestad Hansen.

Pengestøtte

I det siste har det vært enorm pågang med henvendelser fra personer som ønsker å gi penger til de etterlatte barna, derfor har Opheim opprettet et minnefond på Facebook.

- Jeg vet ikke akkurat hvor mye som har kommet inn for øyeblikket, men regner med at det er en del, siden det har vært så stor pågang, sier han.

Nå skal Opheim tilbake til Trondheim, hvor han skal jobbe og levere barna sine i barnehagen igjen, akkurat som før søsteren forsvant.

- Vi skal prøve å leve så normale liv som mulig, sier Opheim og forteller at han og de andre brødrene skal stille opp som superonkler for Jemtlands barn.

Terje Opheim skryter av hvordan politiet har taklet etterforskningen. Han sier at familien ønsker seg det riktige svaret, og stoler på jobben politiet og Kripos gjør.

Tilbake til hverdagen: Nå skal Terje Opheim tilbake til sin vante hverdag i Trondheim. Han forteller at de skal prøve å leve så normale liv som mulig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Tilbake til hverdagen: Nå skal Terje Opheim tilbake til sin vante hverdag i Trondheim. Han forteller at de skal prøve å leve så normale liv som mulig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

​Storstilt etterforskning

36-åringen forsvant natt til 29. desember etter å ha vært på romjulsfest med ektemannen. Han ringte selv inn til politiet halvannet døgn seinere, og meldte Jemtland savnet.

Ringsaker-lensmann, Terje Krogstad, har tidligere forklart hvordan den første samtalen forløp seg.

- De ble enige om at «hvis hun ikke dukker opp igjen, får du ringe tilbake», sa lensmannen til Dagbladet tidligere i januar.

Politiet satte i gang etterforskning av saken 4. januar, da det ble funnet blodspor etter henne i sentrale deler av Brumunddal. To dager seinere fant politiet et nytt blodspor et annet sted, som også tilhørte Jemtland.

Siktelsen

12. januar besluttet politiet å starte ransaking inne i parets bolig. Samme dag ble ektemannen siktet for drap. Etter opplysninger fra den siktede ektemannen, klarte politiet også å finne Jemtland død i Glomma den 13. januar.

Politiet har en klar teori om hvordan drapet har skjedd, men har foreløpig ikke gått ut med informasjonen. De har tidligere sagt at det var funn utendørs på eiendommen som førte til drapssiktelsen mot mannen.

Ektemannen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, men knytter seg i avhør til situasjonen hvor Jemtland døde. Politiet anser parets eiendom som åsted.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!